2022.09.11. 17:25:15 7532 298

Állítsd meg az őszi hajhullást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hajhullásnak számos oka van. A köztudat szerint, azonban ilyenkor ősszel a drasztikus időjárás változás okán a hajhullás egy természetes jelenség lehet, ha azt nem egy betegség idézi elő. Az időjárás viszontagságai ellenére is, a szezonális hajhullás nem tarthat tovább 1-1,5 hónapnál. Mit tehetünk annak érdekében, hogy fényesen csillogó, vitalitást sugárzó hajkoronával rendelkezzünk ősszel is? Az alábbi praktikák alkalmazásával csökkenthetjük az őszi hajhullás mértékét és időtartamát egyaránt!

Hosszú haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú haj

Mit tegyél hajhullás ellen?

Bizony, a népi gyógyászat a hajhullásra is számtalan „megoldást” kínál. Merítsünk néhány példát közülük:

A diófalevél: Bármelyik patikában könnyen beszerezheted a diófalevél szárított virágait. Nincs más dolgod, csak készíts belőle egy főzetet, majd hagyd kihűlni és hajmosást követően ezzel öblítsd le a hajad. A diólevél vérkeringést serkentő hatású, így a hajhagymák növekedését segíti elő, aminek hatására a hajhullást határozottan csökkenteni tudja. Továbbá erősíti, fényesíti és dúsítja a hajat. A gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően még a korpásodás ellen is nagy segítséget nyújthat. Azonban világos hajúaknak érdemes óvatosan bánni vele, ugyanis a diófalevél elszínezheti a hajat.

A csalán: A csalán jótékony hatásaira már az ókorban is felfigyeltek. Talán okkal az egyik legismertebb és legnépszerűbb hajhullást csökkentő gyógynövényünk. Fél liter forrásban lévő vízhez adj 20 dkg csalánlevelet és lefedve hagyd állni legalább 20 percig. Hajmosást követően öblítsd le vele a hajad, majd alaposan masszírozd át vele a fejbőröd, ezt követően pedig csavard törölközőbe és hagyd így fél óráig. Amennyiben a csalánhoz adsz némi almaecetet a hatás sokkal jobban fokozódhat. Heti kétszer alkalmazd ezt a technikát.

A különböző külső praktikák alkalmazása mellett, nagyon fontos, hogy belsőleg is óvjuk, illetve védjük a hajunk állapotát. Ősszel talán azért is hullik jobban a hajunk, mert nyáron több olyan károsító tényező van, aminek az eredménye pont ősszel „érik” be. – Pl., Az UV; a klóros medencék vize, és még sorolhatnánk ezeket a káros hatásokat. Továbbá azt is fontos megemlíteni, hogy nyáron inkább fogyasztunk vitaminokban gazdag, egészségesebb tápanyagokat, míg a hideg idő beköszöntével egyre inkább vágyunk a kalóriadús és ásványi anyagokban szűkölködő ételekre, amelyek korántsem biztosítják azt a vitaminokban gazdag étrendet, amelyre a hajunk egészségének megőrzése érdekében szükség van.

Figyeljünk arra, hogy a megfelelő mennyiségű vitaminok a szervezetünkbe kerüljenek. Ezen praktikák használatával pedig, akár száműzhetjük az életünkből az őszi hajhullást.

Forrás: egeszsegtukor.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.