2024.05.05. 17:51:57 6161 229

Állati (jó) anyaság – Mert a legszebb érzések előhozzák a benned szunnyadó állatot!:)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Anyának lenni a világ legszebb, legkülönlegesebb és egyben legnehezebb feladata. Közhelyes, de tényleg van abban valami, hogy ha gyermekünk születik, lesz egy másik, testünkön kívül dobogó szívünk. Az érzések bennünk folyamatosan változnak, és mintha velük együtt változnánk mi is.

Anya és gyermekei - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anya és gyermekei

Egy nap több „szerepet”, vagy inkább „mellékszerepet” húzunk magunkra, míg anyukaként tündöklünk az élet színpadán. És ne szégyelljük bevallani: a gyerekeink képesek kihozni belőlünk az állatot – jó és kevésbé jó értelemben is.

Ordítok, mint egy anyaoroszlán

Tudjátok, vannak azok a reggelek, amikor mindenki csak még 5 percet alszik, vagy éppen egyikük hangos hisztivel, földönfetrengéssel jelzi, hogy neki még nagyon nem indult el ez a nap. Bizony, ilyenkor néha bevetem a hangerőt, és leginkább egy üvöltő oroszlánra hasonlítok, mint saját magamra.

Védelmezek, mint egy anyatigris

Sokan azt hiszik, ez túlzás. Pedig ha gyerekünk születik, mindent és mindenkit képesek vagyunk megmozgatni, hogy segítsük, támogassuk, megvédjük őt. És jajj annak, aki csak egy kicsit is furcsán néz rá, ne adj Isten, olyat mond, amitől a gyermek megbántódik! Ilyenkor előtör belőlünk a félelmetes anyatigris!

Ugrálok, mint egy kenguru

Néha úgy érzem, a gyerekeim mellé egy komplett kiszolgáló személyzet kellene, felszolgálóval, szobalánnyal, öltöztetőasszonnyal, és még egy udvari bolond is elkelne. Nem egyszer előfordul, hogy azt veszem észre, ugrálok köztük, mint egy kenguru, mert mindig, mindenkinek más a kérése. Hát ez van, legalább nem unatkozom.:)

Kúszok, mint egy kígyó

Amikor végre, hosszú órák alatt sikerült elaltatni a kisdedet, igyekszünk a legkisebb zajjal elhagyni a helyiséget, illetve az ágya körüli területet. Mint egy kígyó, a padlón csúszva, kúszva távozunk a szobából. Persze, nem lehetünk annyira csendesek, hogy az ajtóig elérve a gyermek ne ébredjen fel, de mondhatjuk, hogy legalább megpróbáltuk.

Lesek, mint egy szurikáta

Legyen az iskolai ünnepély, vagy a játszótér, ahol már elengeded egyedül, de nem bírod levenni róla a szemed. Az anyák hada ilyenkor egy csapat szurikátára hasonlít, ahogy felváltva nyújtogatják a nyakukat és lesik az ő csemetéjüket.

Boldog Anyák napját minden Édesanyának, Nagymamának, Dédinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...