2020.12.31. 14:00:38 9808 231

Alkoholmentes felfrissülés: Koccints gyömbérkoktéllal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Túl fiatalok, túl idősek, állapotosok és mindenki más, aki nem szeretne, vagy nem fogyaszthat alkoholt! Ismertek néhány jó mocktailt? Azaz menő alkoholmentes koktélt? Az alkoholos verziókhoz hasonlóan milliónyi recept akad egy finom mentes, kevert italhoz is. Mi most jól begyömbérezünk!

Gyömbér | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyömbér | Fotó: 123rf.com

Gyömbért már az ókori rómaiak is fogyasztottak, egyes források szerint tőlük származik a gyömbéres kenyér, a mézeskalács őse is. Ehhez pedig mi sem menne jobban egy fűszerben passzoló italnál, ami több mint egy sima limonádé?

Kakukkfüves-gyömbéres mocktail

  • 3-4 szelet gyömbér
  • 0,3 dl frissen facsar citromlé
  • 0,3 dl cukorszirup
  • 2 kis kakukkfű ág
  • jégkocka
  • szódavíz

Egy törőfával zúzzuk össze a gyömbért, miközben hozzákeverjük a citromlevet és a cukorszirupot. Ezután öntsük át egy shakerbe, és rázzuk össze jéggel és a kakukkfűvel. Miután leszűrtük, tegyünk hozzá annyi buborékos vizet, amennyi a poharunkba kell. Díszítsük citromkarikával! Aki édesíteni szeretné ezt az italt, az használhat hozzá a szódavíz felét kiváltandó mennyiségű narancslét is. A cukorszirup pedig könnyedén elkészíthető otthon!

Házi cukorszirup

Súlyra ugyanannyi cukor és víz forrásig való összefűzése során kell egy kissé sűrű állagú főzetet kapnunk, amit aztán kihűtve rögtön fel is használhatunk. Vigyázat, míg tűzön van folyamatosan keverni kell! Hagyományos cukor helyett használható barna cukor is, amivel a szirup hosszabb ideig tartósítja magát.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...