2023.10.03. 15:21:12 6370 228

Ajándék ötlet gyerekeknek: játékkonyha
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindannyian sokszor álmodoztunk arról kiskorunkban, hogy világhírű énekesek, elismert orvosok vagy szuper séfek leszünk. A gyerekjátékok meghatározó szerepet játszanak abban, hogy csemetéink kifejlesszék az álmok valóra váltásához szükséges motivációkat. Az óvodás- és iskoláskori vágyak között meglehetősen népszerű a szakács hivatása, egy komplett játékkonyha pedig segíthet a kívánság beteljesülésében. Ebben a cikkben annak jártunk utána, hogyan támogathatják a konyhai játékok, a csöppség egészségét.

 - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com

Inspiráció lányoknak és fiúknak egyaránt

A műanyag és fa játék konyhai gépek serkenti az apróságok képzelőerejét, így inspirációt nyújtanak a jövőre nézve. “A lányoknak tervezett konstrukciók mellett rendkívül közkedvelt még a fiús színű játékkonyha is.” - mutat rá a Játékszállító webáruház tulajdonosa. - “Fontos, hogy ne csak a lányokat, hanem a fiúkat is motiváljuk a sütés és főzés iránt, így már egészen kis korban megalkothatják a saját receptjeit.”

Az önbizalom kulcsa a sikerélmények

Egy műanyag mosogató vagy sütő jóvoltából a gyerekek megismerhetik a konyhai berendezést, a különböző műveleteket és egyéb eszközöket. Megtanulhatják például, mit jelent, ha lefőtt a kávé vagy megsült a hús, ami hozzájárul a problémamegoldó képességeik javításához. A játékokban megélt pozitív élményeknek köszönhetően újabb inspiráló célokat fognak kitűzni maguk elé.

A játék során tapasztalt sikerélmények növelik a gyermek önbizalmát a konyhában. Büszkék lehetnek magukra, hogy leküzdötték az akadályokat és megbirkóztak a kihívásokkal. Mindez később arra ösztönzi őket, hogy merjenek kockáztatni az álmaik megvalósítása érdekében.

Szeretteink, barátaink a legfontosabbak

A játékban a szülők is nyugodtan részt vehetnek, így a tevékenység kiváló alkalmat nyújthat az élvezetes és minőségi családi időtöltésre. A közös élmények lehetővé teszik a családtagok közötti összetartás erősítését, ennek köszönhetően fejleszthetik a kicsik kapcsolatépítési képességeit. Az apróságok természetesen a barátaikkal vagy az osztálytársaikkal is “készíthetnek” együtt “ételeket”, ami a gyermekek szociális és kommunikációs készségeik fejlesztéséhez járul hozzá.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a konyhai játékgépek segíthetnek a gyerekeknek eligazodni a helyes étkezés és alapanyagok ismeretében. Megtanulhatják, hogyan lehet egyszerre egészséges és finom ételeket készíteni, valamit azt, hogy mit jelent a kiegyensúlyozott táplálkozás. A játékok és azon belül egy játékkonyha a gyermekek lelki és fizikai egészségéről egyaránt gondoskodik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...