2020.12.10. 16:58:45 10088 228

Adventi kirándulások járvány idején
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az adventi időszak alatt már hozzászoktunk az éjszakába nyúló karácsonyváró sétákhoz a kivilágított városok vásári forgatagaiban. Idén sokkal visszafogottabban kell kezelnünk az ünnepi készülődést is. Most hiába vágyakozunk a színes, hangos és forralt bor illatú ünnepi zsivajra, erről sajnos egy idő re le kell mondanunk. Mi azonban utánajártunk, mégis hogyan tudunk egy kis vásári varázst és melegséget csempészni a hétköznapjainkba.

Adventi koszorú1 | Forrás: fotokasten.de - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Adventi koszorú1 | Forrás: fotokasten.de

Karácsonyvarázs otthon

Kilenc éves kislányommal itthon a karantén alatt sokat gondolkodtunk azon, hogy a tanulás mellett hogyan üssük el az időnket hasznosan. Nem szeretünk unatkozni. Rengeteg kreatív játékunk és eszközünk van, ami színesebbé teszi az életünket. A csillogó és sokféle színes papírtól a strassz kövekig, a fa és textil kiegészítőktől a festékekig begyűjtöttünk kincseket, és ezekből különleges karácsonyi díszeket készítünk a téli délutánok alatt. Gondolunk az olyan családokra is, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Nagyon sok olyan rászoruló kisgyerek van, akik számára a fa alá különböző szervezetek által begyűjtött ajándék jut. Egy kisgyermek elég korán megérti és elfogadja azt, hogy jó és kedves dolog segíteni másoknak. Mi ilyen ajándékokat és cipős dobozba gondosan összeállított csomagokat is készítünk együtt a kislányommal. Külön program számunkra, hogy ezeket az ajándékokat és csomagokat eljuttassuk a megfelelő helyre, ahol összegyűjtik őket és továbbítják a nélkülöző családoknak. Nem lehet elég korán kezdeni.

Gödöllő karácsonyháza szeretettel vár mindenkit

Miután a szokásos téli szórakozásainkat is ki kell most hagynunk, mert a korcsolyapályák sem működnek, illetve a játszóházak sem látogathatók, ezért kerestünk biztonságosan nyitva tartó helyszínt egy kellemes kirándulásra. A gödöllői karácsonyház a járvány alatt is fogad vendégeket. Természetesen minden szabályt és járványügyi előírást betartva szabad körbenézni náluk, de ez semmit sem von le a hely adta élvezetekből. Ha valaki még nem járt az igazi „karácsonyvárosban” akkor ezt most bátran tegye meg. Nem fog csalódni! Minden kis zugban csillogó és színes látnivaló vonzza a szemeket. Izgő-mozgó és apró városkák, játékok és díszek, dekorációk különböző korokból és korosztályoknak. Itt elereszthetik a fantáziát, ha még nincs megtervezve az idei fenyő „ruhája”. Lehet vásárolni, alkotni és ötleteket gyűjteni.

Szentendre ilyenkor is gyönyörű

Aki még nem telt be a főváros ünnepekkor szokásos fényivel és látnivalóival, az nyugodtan veheti az irányt Szentendre felé. Kacskaringós, fényben úszó kis utcáin ilyen estéken is kellemes barangolni. Igaz, hogy a kedves kis vendéglők hangulata most kimarad, de talán pótolható ez a hiány, ha ellátogatunk a helyi karácsony múzeumba. Itt is a megfelelő biztonsággal nézelődhetünk. Ebben a kis szalonban egész évben karácsony van. Igazi időutazás és felfedezés, minden korosztály számára tartogat különleges meglepetéseket.

Bármilyen szomorú is a helyzet, hogy a valódi karácsonyi vásárokat idén nem tartják meg, úgy gondoljuk az egészség mindennél fontosabb. Egy kevés fantáziával, minden szeretetünkkel és türelmünkkel a helyzet, és egymás iránt, mégis meg lehet oldani, hogy ne a kellemetlen emlék maradjon meg az idei ünnepekből. Gondolkozzunk pozitívan és találjuk meg mindazt, ami szép és boldoggá tesz bennünket és a gyermekeinket minden körülmények között.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.