2020.06.15. 15:24:44 9196 295

Adjuk meg módját: a friss spenótot párosítsuk lazaccal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A főzelék uncsi, süssük bele a zsenge spenótot egy fincsi halas ételbe! Készítettél már indiai leveles tésztát? Pedig a samosa igazán egyszerűen elkészíthető, legalábbis a nyugat-európai leegyszerűsített módon

Lazac leveles tésztában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lazac leveles tésztában

A spenóttal, lazaccal és mascarpone sajttal töltött kis háromszögek egyszerre fogják elnyerni a hagyományos ízeket kedvelők és az ínyencek tetszését. A fogás igény szerint akár még kaviárral is kínálható, a hétköznapokra azonban inkább egy laza salátával ajánljuk.

A „spenótos háromszögek” hozzávalói:

  • 450 gr friss spenótlevél
  • 250 gr apróra vágott füstölt lazac
  • 175 gr mascarpone
  • 2 citrom reszelt héja
  • 12 háromszög alakú filo tészta vagy néhány leveles tésztalap
  • 60 gr olvasztott, sózott vaj

Készítsük is el!

A spenótot mikrohullámú sütőben vagy serpenyőben 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Miután kihűlt, nyomjuk ki belőle a víz nagy részét. A finomra vágott spenótot keverjük hozzá a lazachoz és a krémsajthoz. Ezt a tölteléket ízesítsük meg a citromhéjjal, továbbá sóval és borssal.

A kiválasztott tésztafajtát készítsük elő, ha szükséges daraboljuk. Miután megkentük kevés vajjal, a tésztadarabok mindegyikére halmozzunk egy-egy lelapított diónyit a töltelékből, majd hajtsuk fel a tésztát úgy, hogy háromszög alakot formázzon. Ha filo tésztát használunk, mindenképp hűtsük a kis háromszögeinket 30 percig. Eközben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A vajjal megkent sós samosák tepsire rakva úgy 20-25 perc alatt aranysárgára fognak sülni. Ha megsültek, kevés hűtés után még frissen tálalandók.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.