2021.03.16. 10:15:00 8148 254

Adj új formát a klasszikus csirke és rizs párosnak: Egy tálba velük!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi a jó az egytálételekben? Minden! A sokféle íz és a mindenféle állag egymást kiegészítő kavalkádja izgalmassá varázsolja a legegyszerűbb alapanyagokból készült ételeket is. Általában gyorsan elkészülnek, továbbá az egy serpenyőben elkészíthető fogások után jóval kevesebbet kell mosogatnunk. Dobjuk fel hát kissé a csirkét és a rizst!

Friss csirkemell fűszerekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss csirkemell fűszerekkel

Figyelem! A most közölt recept gluténmentes és tejmentes, 30 perc alatt elkészül. Ezt az utolsó pillanatbeli vacsorának is beillő ételt a különleges fűszerezés teszi teljessé.

Serpenyős rizs csirkemellel

Hozzávalók:

  • 2 nagy félbevágott csirkemell filé

  • 2 ek. olívaolaj

  • 200 gr „fehér” rizs (Barna rizzsel készítve jóval hosszabb lesz a főzési idő!)

  • 480 ml alaplé csirkehúsból (vagy az étrendünknek megfelelő leveskockából és vízből)

  • 30 ml citromlé

  • friss petrezselyem a díszítéshez

A fűszerkeverékhez:

2-2 tk. pirospaprika és szárított kakukkfű, 1 tk. szárított petrezselyem, ¾ tk. fokhagymapor, vagy néhány gerezd friss fokhagyma, ½ tk. őrölt bors és ugyanennyi tengeri só, 2 ek. barnacukor.

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a fűszerkeverékhez szükséges fűszereket egy kis tálkában. Majd két evőkanálnyival dörzsöljük be az egyenletes vastagságúra kiklopfolt csirkemell darabokat.
    Egy kanálnyi olajat beleöntve melegítsük jól fel a serpenyőnket, amiben oldalanként 5-7 perc alatt pirítsuk meg a húst, aztán egy tányérra tegyük félre.
  2. A hőt vegyük vissza a serpenyő alatt, tegyünk bele egy újabb kanálnyi olajat és keverjük hozzá a csirkehús alaplét és a nyers rizst. Adjuk hozzá ekkor a citrom levét, meg az összes megmaradt fűszerkeveréket is.
    Pár perc főzés után tegyük vissza a serpenyőbe a félig elkészített csirkemelleket és fedő alatt pároljuk további 20 percig a rizzsel együtt.
  3. Miután a hozzávalók megpuhultak és a folyadék nagy része is elpárolgott, nyomban tálalhatjuk a vacsorát! Megszórhatjuk durvára tépett petrezselyemlevéllel vagy más apróra vágott fűszernövénnyel is.

Jó étvágyat!

Forrás: www.asaucykitchen.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...