2024.02.06. 17:50:50 6155 232

Adj egy esélyt a szardellának (paradicsomos tésztával)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kicsi, ámde intenzív ízű szardella egyik alapvető összetevője a mediterrán konyhának. Gyakran használják tésztaszószok, saláták és pizzák megbolondítására. Hazánkban leginkább üveges vagy konzerv változatában érhető el, de beszerezhetünk szardellapasztát is, amiből két borsószemnyi felel meg egy kis szardellafilének. Vásárlás után neki is állhatsz ennek a könnyen összedobható szardellás paradicsomos tészta elkészítésének, hogy feltöltsd magad egy jó adag vitaminnal és nyomelemmel!

Halas olasz tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Halas olasz tészta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 400 g tészta (pl. spagetti vagy penne)

  • Só a tészta főzéséhez

A szardellás paradicsomos szószhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 4 gerezd fokhagyma (vékony szeletekre vágva)

  • 1/2 teáskanál chilipehely (opcionális, az ízlésed szerint)

  • 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)

  • 1 evőkanál paradicsompüré

  • 1 csokor friss petrezselyem (apróra vágva)

  • 1 konzerv szardella (75 g, olajában)

Elkészítés:

Forralj fel bő vizet egy nagy fazékban. Adj hozzá sót. Főzd meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, de ne öblítsd le teljesen.

A szósz elkészítése:

Egy mély serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát és chilipehelyt (ha erősebbre szeretnéd), és pirítsd 1-2 percig, amíg a fokhagyma illatozni kezd. Öntsd hozzá a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét. Főzd lassú tűzön kb. 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Add hozzá a szardellát, törd össze egy villával, hogy az ízek jól összekeveredjenek. Főzd további 5-7 percig. A végén keverd bele a friss petrezselymet, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

Keverd össze a főtt tésztát a szardellás paradicsomos szósszal, és tálald melegen esetleg kevés friss petrezselyemmel és pár csepp extraszűz olívaolajjal díszítve.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...