2014.04.22. 09:00:00 5866 36

A zalakarosi titok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Zala megye legkedveltebb nyaralóhelyének már két alkalommal is megválasztott (2010, 2012) és számos közönségdíjjal jutalmazott dél-zalai fürdőváros egész évben várja a látogatókat! Zalakaros változatos programokkal, szép helyekkel, finom ételekkel kecsegteti a turistákat. Most húsvétkor is hagyományos programokkal találkozhatsz itt, de hogy mi az igazi titok, azt csak a cikk végén áruljuk el.

Wellness - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Wellness

Gyönyörű helyek

Zalakaros a szabadba csábít: az utcák színpompás virágokkal, a város közepén elterülő parkerdő lombos fáival, a némi gyaloglással könnyedén elérhető erdőszéli Kilátó csodálatos panorámájával teszi felhőtlenné pihenésünket. Ha nagyobb sétára vágynál, célozd meg a közeli Kis-Balatont, a „partot” romantikus fahíddal összekötő Kányavári szigetet. De ha egy kis „állatság” hiányzik, irány a kápolnapusztai Bivalyrezervátum! Ha a séta nem elég, pattanj kerékpárra - a város Kerékpáros Centrumából a kölcsönzés könnyen megoldható.

Testi-lelki megújulás, élmények nagyoknak…

A település közel 50 éves Gyógy-és Élményfürdőjében a különféle masszázsok, gyógykezelések, medical wellness szolgáltatások segítségével Te is újjászülethetsz! A különböző vízi attrakciókkal felszerelt élménymedencében, a változatos szauna szeánszokkal „megbolondított” szauna világban, nyáron a gyönyörűen parkosított strandon kihelyezett napozóágyon az igazi a relaxálás.

…és kicsiknek

Amíg apa, anya, papa, mama a wellness oltárán áldoz, addig a gyerkőc a kicsiknek szánt belső és külső vízi élményvilág játékos figurái között élheti meg kalandként a fürdőzés minden egyes pillanatát.

Finom borok, gasztronómiai kalandozások

Ha Dél-Zala, akkor zamatos, élénk fehér borok. De ne hagyd ki a vöröset sem;-). A kisebb, családias hangulatú pincészeteket kedveled? Netán kíváncsi vagy, hogy működik egy igazi, nagyüzemi borászat? Itt mindegyiket megtalálod! A bor mellé „csipegess” valami finomat: hol „az egyszerű, de nagyszerű” dödöllével, hol kemencében sült ínyencségekkel, finom házi rétessel, bográcsgulyással várják a nagyérdeműt. És ha még bírod szusszal, irány egy cukrászda, ahol finomabbnál finomabb süteményekkel, házi készítésű fagyival koronázhatod meg a napot! (No, de utána aztán tényleg jöjjön egy kiadós séta!;-))

És hogy mi a titok?

A 2307 méter mélyről feltörő, 96 fokos gyógyvíz már nem is titok, hanem igazi csoda! Összetételét tekintve Európában egyedülálló, főként különféle ízületi, nőgyógyászati és urológiai, idegrendszeri, légzőszervi, emésztőszervi és anyagcsere panaszok, szív- és érrendszeri betegségek és különböző bőrgyógyászati elváltozások esetén ajánlott.

Zalakaros húsvétkor is

Kalandokban Húsvétkor sem lesz hiány: a már hagyományos városi Családi Nyúlkergető, és a Fürdőn megrendezésre kerülő vidám vetélkedők, kreatív foglalkozások, „fittentartó” programok vidám ünnepi hétvégét ígérnek!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...