2018.03.22. 14:44:46 10633 344

A víz világnapja - Kiállítások, légtornász bemutató, meseest a budapesti fürdőkben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Többek közt kiállítások, légtornász bemutató és meseest is várja a látogatókat a budapesti fürdőkben a víz világnapján, március 22-én; a programok központja az idén 100 éves Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda - tájékoztatta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. az MTI-t.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) újonnan átadott interaktív standjánál játszanak gyerekek a fővárosi MiniPolisz gyerekvárosban a víz világnapján, 2018. március 22-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) újonnan átadott interaktív standjánál játszanak gyerekek a fővárosi MiniPolisz gyerekvárosban a víz világnapján, 2018. március 22-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A víz világnapja ráirányítja a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy Budapest területén 118 fúrt kút, illetve természetes forrás található.

Budapesten a Szent Gellért Gyógyfürdő szecessziós épülete lesz a programok központja, amely idén ünnepli megnyitásának 100. évfordulóját. Az egész éves, születésnapi rendezvénysorozatot a víz világnapja nyitja. A jeles nap alkalmából a látogatók megismerkedhetnek a fürdő és a Danubius Hotel Gellért szálloda kulisszatitkaival, három alkalommal légtornász produkcióban gyönyörködhetnek akár a medence vízéből. Délután 5 órakor nyílik meg Radisics Milán nemzetközi hírű, többszörös díjnyertes fotóművész kiállítása 100 éves Gellért fürdő - Vízből levegőből címmel. A megnyitót a Keep Swinging Egyesület táncos bemutatója színesíti.

A Széchenyi Gyógyfürdő vezetéseit követően megtekinthető a Független Magyar Művészek Országos Szövetségének Táj legyen táj, tengertől tengerig című kollektív képzőművészeti tárlata is. Az este 7 órakor kezdődő, felnőtteknek szóló meseesten négy mesélő és egy énekes tiszteleg a víz előtt a világ minden tájáról érkező mesével, balladával.

A hagyományokhoz híven a történelmi fürdőkben idén is ingyenes vezetésekkel fogadják az érdeklődőket, akik részt vehetnek a látogatás utáni helyszíni "Víz-kvíz" játékban. A helyesen válaszolók fürdőzéshez kapcsolódó ajándékokat nyerhetnek. A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek - közölte a BGYH Zrt.

Az ENSZ Közgyűlés 1992-ben döntött a víz világnapja megtartásáról. A Földön több mint egymilliárd ember nem jut egészséges és elegendő ivóvízhez, 2025-ben pedig már az emberiség kétharmadát fenyegeti majd ez a veszély. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO becslése szerint a fejlődő országokban valamennyi betegség 80 százaléka és évente csaknem négymillió idő előtti halál a szennyezett vízre vagy a víz hiányára vezethető vissza. Budapesten 2013-ban és 2016-ban is víz világtalálkozót rendeztek. A világnap alkalmával Magyarországon a vízügyi szakma kiemelkedő képviselőit kitüntetéssel ismerik el.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...