2019.05.09. 15:38:05 9944 285

A túrázó legjobb barátai – Applikációk természetjáráshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a technológia és a természet általában nem fér meg olyan jól egymás mellett, mégis arra buzdítunk, hogy használd ki a lehetőséget - hiszen egyszerűen elérhető mindenki számára - és kutasd fel a mobilod segítségével a legnagyszerűbb túrázó helyeket.

Séta, túra, sport - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Séta, túra, sport

Természetjáró applikáció

Belföldi túrázáshoz, országjáráshoz egyértelműen a legjobb választás. Kisvasutak, kilátók, vadasparkok, barlangok és várak közül válogathatunk, akár kategória szerint, ha konkrét elképzelésünk van, hogy mit néznénk meg. Ami viszont még szuperebb: Aktuális pozíciónkhoz távolság, vagy abc szerint sorba rendezve nézhetünk látnivalót, a kiválasztottra kattintva pedig hosszabb leírást is találunk. Kifejezetten jól jön olyankor is, amikor nem terveztük meg előre a nyaralás részleteit, mert például alapos fürdőzésre készültünk, de mégsem strandidőt fogunk ki, így más program után kell néznünk. Ugyanakkor túra során is nagyon jó, ha a hegyen nem csak az előre kigondolt kilátót, de még egy szép barlangot meg egy forrást is megtekinthetünk a közelben.

Kategória szerint is válogathatunk a túraútvonalak közül a gyalogtúrától a kerékpároson át a vízitúráig. Ha pedig elhagynánk a „járt túrautat a járatlanért”, a saját túratervező opció lesz hasznunkra. Útvonalunkat is rögzíthetjük, a teljesítménytúrázók ezt különösen élvezni fogják. Szintén érdekesség, hogy az applikáció eszközei között találunk dőlésszög mérőt és csúcskeresőt, ám sajnos itt nem működik tökéletesen minden funkció. Összességében remek applikáció, országjáráshoz, nyaraláshoz és túrázáshoz egyaránt.

Túrám applikáció

Jelentősen egyszerűbb koncepcióban készült alkalmazás, mely a legszükségesebbre hagyatkozik: túra útvonalakat tölthetünk le az applikációból, melyet offline is tudunk utána használni. Ez egy nagyon fontos funkció, hiszen erdőben, hegyen nem mindig van elegendő térerő a mobilnethez. Bár a kezdeményezés remek, még erősen gyerekcipőben jár, például keresés funkciót nem építettek be az útvonal kiválasztásnál, így végig kell lapozni a kívánt túráig. Azonban, ha megtaláljuk, amit kerestünk, nagy segítség lehet abban, hogy ne tévedjünk le az útról.

Fa Book applikáció

Az alkalmazás növényhatározóként remek társunk lehet egy erdei sétán, vizuális meghatározás alapján találhatjuk meg, hogy éppen milyen fa alatt állunk. A meghatározás nagyon egyszerű; fizikai jellemzői alapján szűrhetünk a fák között és az eredmények képeiből választhatjuk ki azt, amit kerestünk. Nem csak érdeklődő felnőtteknek, de a természetjárás alatt unatkozó kisgyereknek is jó program, ha egy kis pihenő beiktatásával maga keresi meg, milyen fák között sétál. Akár a játékos mini-tesztet is kitölthetjük, melyben még többet tudhatunk meg Európa fáiról.

Elsősegély applikáció

Jobb mindenre felkészültnek lenni, ezért, ha nem vagyunk profik a témában, az Elsősegély applikációt is érdemes letöltenünk. Sérül esetén annak minőségétől függően találhatjuk meg, hogy mit és hogyan kell tennünk. Túra helyszíneken ez különösen fontos, mert a szakszerű segítségnyújtás általában nincs gyorsan elérhető közelségben.

+1 tipp: Az alkalmazásokat mindig teszteljük előbb otthon, így a szabadban töltött időnket nem elvenni, csak színesíteni fogja használata!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...