2022.02.13. 17:57:47 8803 261

A történelem legendás szerelmei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valentin-nap közeledtével lázban égnek a szerelmespárok. Mi sem feledkezhetünk meg erről a napról, így a múltba révedtünk. Kutatómunkánk eredményeképp találtunk 3 olyan legendás szerelmespárt, akinek a történetét most elmeséljük nektek.

Bonnie és Clyde - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bonnie és Clyde

Bonnie és Clyde szerelme

Bonnie és Clyde nagyon fiatalon, mindössze 20 évesen találkoztak először Dallasban, egy baráti társaságban. Szerelem volt első látásra, onnantól kezdve elválaszthatatlanok voltak. Úgy gondolták, hogy a polgári élet nem nekik való, így a 30-as évek leghírhedtebb bankrablóivá váltak. Az USA egész területét beutazták, és rettegésben tartották szinte az egész Egyesült Államokat. Végül szerelmük tragikus véget ért, amikor a rendőrség 1934-ben elfogta őket és több lövéssel vetett véget a szerelmespár életének.

Sissi és Ferenc József szerelme

Szerelmük nagyon fiatalon kezdődött. Sissi még csak 16 éves volt, amikor Ferenc József osztrák császár, magyar-cseh király eljegyezte. Ferenc Józsefet azonnal rabul ejtette Erzsébet természetessége és szépsége. Bár a házasságuk nem volt teljesen felhőtlen, leginkább Sissi kiszámíthatatlan természete miatt, a császár sokszor menekült más nők karjaiba. Ennek ellenére Ferenc József szerelme annyira mély volt a felesége iránt, hogy még a halálos ágyán is Sissiről mesélt.

Hürrem és Szulejmán szerelme

Hürrem rabszolgaként, Alexandra néven került a Szulejmán háremébe. A herceg azonnal beleszeretett. Miután Szulejmán trónra került számos új rendeletet vezetett be, aminek akkoriban nagy volt a visszhangja. A legnagyobb felháborodást azonban az váltotta ki, hogy Ibrahim pasát nagyvezírré nevezte ki, és Hürremet hivatalos feleségének választotta. Hürrem egy nagyon ravasz és jókedélyű nő volt, nem volt nehéz dolga teljesen az ujjai köré csavarni Szulejmánt. Valamint igen féltékeny természetéről is híres volt. Nem engedte, hogy a háremben lévő nők is intim viszonyba kerüljenek a szultánnal. Hét gyermekkel ajándékozta meg az uralkodót. Hürrem élete végéig odaadóan és mélyen szerette a szultánt. 1558-ban helyezték örök nyugalomra ott, ahol Szulejmánt is eltemették 1566-ban.

„Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.” (Ernest Hemingway)

Forrás: wikipédia

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...