2017.06.14. 11:00:25 12685 349

A természet segít: 5 probléma és a megoldásuk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A természet nagy gyógyszertárában rengeteg gyógymód lapul a legkülönfélébb problémákra is. A hátfájás, a fejfájás, a bőrgyulladás, a pattanások és a székrekedés orvossága is ott csücsül a fiókjában, csak ki kell nyitni.

Fejfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejfájás

1. Hátfájás

Ha fáj a hátad (fáradtság esetleg túlterhelés miatt) segíthet a masszázs. Van két akupresszúrás pont éppen a derék és a csípőcsont között. Kérj meg valakit, hogy masszírozza, nyomkodja ezeket gyengéden.

Az alkoholos bedörzsölés is segíthet, vagy természetes hatóanyagokat tartalmazó krém (pl. menta, fekete nadálytő) használatával is megmasszírozhatjátok a fájó részeket, de csak óvatosan, hiszen családtagjaink, barátaink általában nem képzett masszőrök, így az erős nyomástól tartózkodjatok. A krém alapos felvitele legyen a cél.

A megfelelő matrac segítségével elkerülheted a hátfájást. A fekvő felület ne legyen se túl kemény, se túl puha. Ha az oldaladon fekszel, akkor a térdeid közé, ha pedig a hátadon, akkor a térdeid alá tegyél párnát.

Az ülőmunka ellensúlyozására, és az ebből következő hátfájás kiküszöbölésére a gerincjóga és az úszás javallott, mint természetes módszer.

2. Fejfájás

Feküdj le, és tégy hideg vizes borogatást a fejedre (arra a területre, ahol fáj). Maradj így 15 percig!

Tégy burgonyaszeleteket a halántékodra 30 percre.

Fogyassz kamillateát, vagy mentateát, ezek frissítő és nyugtató hatással is rendelkeznek. A kamilla migrén ellen is beválhat.

Masszírozd a fejed körkörös mozdulatokkal!

A levendula, a borsmenta és az eukaliptusz illóolaja is segíthet. A levendulaolajat érdemes vízbe keverni, átitatni vele egy kis törölközőt, és a fejünkre tenni. A borsmenta olajból 1-2 cseppet beledörzsölhetünk a halántékunkba. Az eukaliptusz olajat pedig a párologtatóba cseppentsük.

Moss hajat, és közben masszírozd át a fejbőrödet. Langyos vízzel öblítsd le!

3. Bőrgyulladás

Készíts zabkását vízzel, hűtsd le, és vidd fel vékony rétegben a gyulladt bőrfelületre. Hagyd hatni 15 percig, majd mosd le.

Egy csokor kakukkfüvet forráz le, majd hűtsd le. Töröld át vele egy vattapamaccsal az érintett területeket. Segít csökkenteni a viszketést és az irritációt.

4. Székrekedés

Egy jó kis zabkása vízzel és citrommal segíthet a szoruláson. (Ezúttal edd meg, ne külsőleg használd. :) :) )

Olívaolaj kívül-belül: bele is masszírozhatod a hasadba körkörös mozdulatokkal az óramutató járásának megfelelő irányban, és fogyasztani is érdemes nap mint nap.

Ha székrekedésed van, egyél almát hámozva, ami segíti az emésztésedet.

Reggel éhgyomorra igyál frissen facsart narancslevet: ez elég rostot szolgáltat majd ahhoz, hogy beinduljon az emésztésed.

5. Pattanás

Készíts házi rózsavizet. Tégy egy üveg vízbe 10 rózsaszirmot, hagyd 36 órán keresztül állni a hűtőben. Adj hozzá egy kicsi alkoholt, majd este lefekvés előtt töröld át vele az arcod. A hűtőben tárolható.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...