2015.02.14. 14:16:07 13829 301

A teafilter utóélete – Mire jó még a háztartásban?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ilyenkor télen sokkal több teát fogyasztunk, mint más évszakban. Okai ennek a kinti hideg, a gyakrabban előforduló köhögős, náthás megbetegedések. Esetleg a semleges ízű vizet kevésbé kívánjuk, így a folyadék pótlása sokkal könnyebb finom gyümölcs és/vagy gyógyteákkal. Hajlamosak vagyunk ilyenkor többfajtát is felhalmozni. Ám, mit tehetünk a megmaradt készlettel vagy a használt filterrel?

Teafilter - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teafilter

Használd a teafiltert, mint…

…egy szemmaszkot

A már használt teafiltert tedd a hűtőbe néhány órára és helyezd fáradt szemeidre kb. 5 percig. Megszünteti a puffadást és nyugtatja a szemet.

… szagűzőt

Akár a kávézacc, a teafilter is képes elűzni a szagokat. Kézmosáskor dörzsölj a kezeid között egy teafiltert és a főzés „illatos” nyomai gyorsan eltűnnek majd.

… fürdőkelléket

Az antioxidánsban gazdag teafajták nemcsak tea-, hanem fürdővizünk „ízesítésére” is szolgálnak. Lógass bele a vízzel teli kádba egy filtert és élvezd áldásos hatásait így is.

… megfázás elleni szert

Ha kicsit náthás vagy, egy edényben forralj fel vizet, tedd bele egy mentatea filterét, hajolj a gőz fölé egy törülközővel a fejeden és inhalálj.

… mint cipőtisztítót

A sötétebb, valódi bőr bőrcipőket szépen megtisztíthatjuk, ha egy nedves filterrel a lábbelin körkörös mozdulatokat teszünk.

A bőrcipők általános és téli ápolásáról itt is olvashatsz.

… zsíroldót

A makacs zsíros szennyeződésekkel „megáldott” sütőformákat könnyebben megszabadíthatjuk e foltoktól, ha forró vízzel teleengedjük, 2 teafiltert belelógatunk és egy éjszakán át állni hagyjuk.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...