2015.02.08. 15:31:34 15460 232

Mire jó a kávézacc?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is csodásabb egy hétvégi reggelen, mint a frissen lefőtt kávé illatára ébredni, aztán az ágyban elkortyolgatni az ébresztő italt. De jól esik nagy családi ebédek után, barátnőkkel a gyerek (- és férj) nevelésről diskurálva, vagy „csakúgy”, az épp aktuális kedvenc könyvünk olvasása közben. Ám a főzés után megmaradt kávézaccot sem érdemes a szemétbe hajítani, hiszen hasznát vehetjük még a háztartásban is.

Darált kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Darált kávé

A kis mindenes! Nem is hinnéd, mennyi helyen hasznosítható a zacc - házi praktikák kávézaccal!

1. Kiváló szagűző

Öntsd a kávézaccot egy kis edénybe és tedd be a hűtőbe. Semlegesíti a kellemetlen szagokat odabent, de más helyiségekben is használható ilyen célból. Ha kis tasakba öntöd, már mehet is az autóba szagűző gyanánt, eltünteti még a cigaretta szagot is. A lefolyóba öntve nemcsak a szagokat, hanem a csőben lerakódott zsíros szennyeződés is megsemmisíti.

2. Legyen kéznél

Hogy a hagyma vagy fokhagyma pucolása után illatozó kezünkről is eltűnjenek a kellemetlen szagok, dörgöld át kávézaccal, majd alaposan öblítsd le. De hatásos lehet, ha a szag helyett a szennyeződést szeretnéd eltávolítani a kézfejedről: hűtsd le a zaccot és úgy dörzsöld át vele a kezedet.

3. Radírozz!

Ha egy kis adagot összekeversz a tusfürdőddel, máris kész az egész testre alkalmazható bőrradír. De választhatod a méz+olívaolaj+kávézacc kombinációt is. Ha samponba vagy balzsamba kevered és azzal mosol hajat, segít a fejbőrön megtapadt szennyeződések feloldásában és hajkoronád fényesebb, tápláltabb lesz.

4. Bye-bye narancsbőr

A még meleg vagy mikróban felmelegített kávézaccot a combunkra kenve és egy fóliával betekerve tehetjük hasznossá a cellulit ellen. 10-15 percig hagyjuk hatni.

5. Ásványi anyagok forrása a növényeknek is

Mivel foszfor, kálium, nitrogén és ásványi anyag tartalma magas, a virágföldhöz keverve kitűnő lehet műtrágya helyett. A már elindult rohadási folyamatokat is megállíthatod vele.

6. Csodaszer kártevők ellen

A férgek, kártevők, csigák ellen is hatékony, de a rágcsálók sem szeretik: ha a mezei egér odújába kávézaccot öntünk, igen messzire üldözhetjük. Sőt, még a macskák is elkerülik. Ám igazi csemege lehet a földigilisztáknak.

7. Súrolószer helyett

Ha a grillsütőt vagy a tepsit ráégett étel „díszíti”, drága súrolószerek helyett szépen megtisztíthatóak kávézaccal is.

+ 1. Ápol…

És nem csak eltakar… Egy rész ecet, egy rész víz és némi kávézacc, melyet bedörzsölünk a bútor ápolásra szoruló részébe.

Forrás: hogyankell.hu, haushaltstipps.hu, green-cup-coffee.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...