2020.09.15. 13:15:38 11121 283

A szín mindent visz? Érdekességek a rózsaszín csokoládéról!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néhány nagyobb márka kínálatában az elmúlt évek alatt megjelent egy-egy termék (csokoládé, jégkrém, fagyi, forró csoki stb.), ami gyönyörű, halvány rózsaszínben pompázik. Vajon a rubin kakaóbabból készült újfajta csokoládé be tud-e kerülni a fehér-, a tej-, és az étcsokoládé mellé a csokiimádók és a cukrászati termékeket előállítók kosarába?

Rózsaszín csoki - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rózsaszín csoki

Ha tartottál a színezőanyagoktól és nem kóstoltad meg a meghökkentő élelmiszeripari alkotásokat, akkor most megerősítjük, hogy az igazi rubin csoki tényleg a jellegzetes vegyületeket tartalmazó kakaóbabokból nyeri a színét! Máris megjött a kedved a negyedik fő csokifajtának tartott csokoládé kipróbálásához? Eláruljuk, hogy mire számíts!

A rózsaszín csokoládé eredete

Aki elmélyedt a csokoládékészítés világában, annak nem ismeretlen a fermentálás kifejezés. Ennek során nyeri el a kakaóbab szép sötét színét. Nos, a rubin bab esetében ez nyilvánvalóan kihagyott lépés, ugyanis a kakaóbabok általában eredendően lilás színűek.

A terméket 2004 óta fejlesztette az egyik legnagyobb belga-svájci, kakaóban érdekelt cég, és egészen 2017-ig kellett várni a piacra dobására. Az újfajta - ezt sok szakértő vitatja - csokoládéhoz természetesen újfajta szabványok dukáltak: A meghatározott szilárd-anyag és kakaóvaj tartalom mellett a termék tartalmazhat fűszereket, antioxidánsokat és más természetes és mesterséges aromákat is, de nem tartalmazhat további színezékeket. A rubin csokit fenoltartalma alapján a tej- és a fehér csoki közé sorolták be. A csokivilág flamingójára kissé savanykásabb íz jellemző, ami hasonlít a bogyós gyümölcsökére. Exkluzivitása inkább a színéből, semmint íze különlegességéből adódik.

Édesszájúak figyelmébe! Dulcey: a csoki, ami majdnem karamell!

A rubin csoki előtt kicsivel a konkurens cégnél megalkottak egy másik újdonságot is, az úgynevezett szőke csokoládét. Ez sajnos nem kapott nagy médiavisszhangot, pedig igazán karakteres íze miatt nagyon megérdemelné. A lényegében sült, azaz karamelizált fehércsokit jelentő termék gyönyörű, selymes színű. Fogyasztásakor pedig egyszerre érezhető a karamella és a csokoládé jól ismert aromája.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.