2022.08.31. 11:55:00 6853 258

A számítógépes ismeretek fejlesztésének 4 egyszerű módja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emlékszel minden olyan számítógépes ismeretre, amelyet a különféle tanfolyamokon sajátítottál el? Vagy van olyan sötét folt, amely szükséges lenne a munkahelyi sikerhez? Szerencsére vannak olyan ingyenes források, amelyeket felhasználva készségeinek fejleszthetők a karrierünk fellendítése érdekében.

Tablet, laptop - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tablet, laptop

A digitalizálás és a technológia egyre nélkülözhetetlenebb a munkahelyeken, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy alapvető számítógépes hardver- és szoftverismeretekkel rendelkezzünk. A munkáltatók gyakran kötnek ki egy elvárt szintű számítógépes ismeretet az álláshirdetésekben, amit már a betanulási időszak alatt is elvárnak, így nem érdemes olyat feltűntetni az önéletrajzban, ami nem felel meg a valóságnak.

4 egyszerű módszer a számítógépes ismeretek fejlesztésére:

1. Mérd fel a valós tudásod!

Valószínűleg nem sok szabadidőnk van ilyen extra feladatokra, de akár karrierünket szeretnénk előmozdítani, akár jelenlegi szakterületünket szeretnénk lecserélni, az ideális pozíció munkaköri leírásának elemzése egyszerű módja annak, hogy meghatározhassuk, milyen elektronikai eszközöket és programokat kell ismernünk ahhoz, hogy elnyerjük az állást. Ezen túlmenően hasonló segítő információk az interneten is megtalálhatók. Az, hogy milyen speciális készségekre van szükség, a pozíciótól és a szakterülettől függ.

2. Ismerkedj meg más számítógépes rendszerek alapjaival is!

Megy már a Windows? Akkor jöhet a Mac rendszer, amiről szintén található átfogó és ingyenes oktatóanyag az interneten. Manapság már ingyenes számítógépes képzéseket is ajánlanak, ilyeneket általában a helyi könyvtár vagy a munkanélküli központhoz szokott szervezni. Ha irodai és adminisztratív munkakörben dolgozol, érdemes lépést tartani a Microsoft Office különféle programjainak fejlődésével is.

3. Használd ki a YouTube nyújtotta lehetőségeket!

Az on- vagy offline ingyenes források közül talán a videómegosztó portál az, amelyik a leginkább beleilleszthető egyéni napirendünkbe, mivel akkor és arra kereshetünk rá a dolgokra, amikor ráérünk. A legtöbb oktatóvideó ugyanis lépésről lépésre mutatja be az adott terület működését a felhasználóknak.

4. Alkalmazd a tudást a gyakorlatban is!

Ne állj meg az elméletnél, hiszen éles helyzetben is szükséged lehet a gyakorlati tapasztalatra! Ehhez csupán egy kis leleményességre lesz szükség. Például a Google Naptár használatának elsajátításához elég elkezdeni a családja találkozóinak és tevékenységeinek ebben való ütemezését. Hasonlóképpen van ez a Skype fiókkal, a videohívás fortélyait elegendő olyan személlyel megtanulni, akivel egy ideje nem tudtál személyesen találkozni.

Forrás: www.careertoolbelt.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...