2022.09.15. 12:10:00 5160 217

A szájhigiénia elfeledett területe: Tisztítsuk-e a nyelvünket vagy sem?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyelvkaparás gusztustalan? Az lehet, de hála ennek a gyakorlatnak garantált a frissebb leheletet és a tiszta érzés. Az úgynevezett nyelvkaparást évszázadok óta végzik az öngondoskodás részeként Indiában és Dél-Amerikában, de a nyugati világban csak nemrégiben divatos szájápolási gyakorlat.

Nyelvtisztitas - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyelvtisztitas

A nyelvkaparás pontosan az a folyamat, aminek hangzik, azaz egy íves alakú, jellemzően rozsdamentes acélból vagy szilikonból készült eszközt használatával távolítják el a lerakódásokat és a baktériumokat a nyelv felszínéről. (Ez utóbbiak rendkívüli mértékben felelősek a szuvasodásért és a rossz leheletért.) A szájápolással foglalkozó szervezetek nem tartják szükségesnek a nyelv tisztítását a jó személyes higiéniához, azonban remek kiegészítője lehet a fogselyemmel és a szájöblítéssel kiegészített szájápolási rutinunknak.

Milyen előnyei vannak a nyelvkaparásnak?

A témában végzett tanulmányok azt sugallják, hogy a nyelvkaparás segíthet a rossz lehelet megszűntetésében a nagy felületű nyelven található lerakódás – lepedék, ételmaradék, baktériumok - eltávolítása révén. A szájöblítés hatását is képes felerősíteni, még inkább éreztetve a friss érzetet.

Hogyan kell használni a nyelvkaparót?

Mielőtt belevágunk a nyelvtisztításba, érdemes megfontolnunk, hogy beruházzunk-e egy rozsdamentes acél kaparóba, amely – amellett, hogy mindenképpen sokkal higiénikusabb, mint a műanyag társa – tartósabb használatot tesz lehetővé. egy ilyen eszköz akár 10 éven keresztül használható a megfelelő ápolás mellett.
Kezdjük a kaparást a nyelv hátuljától, és enyhe nyomást kifejtve, lassan húzzuk előre a kaparót. Ismételjük meg ezt még minimum kétszer - háromszor, miközben a húzások között a kaparót meleg vízzel leöblítjük. Végül alaposan öblítsük ki a szánkat is.

Van-e veszélye a nyelvkaparásnak?

Amennyiben túl erősen esünk neki a nyelvkaparóval a nyelvünknek, előfordulhat kisebb sérülés vagy irritáció, ám ilyenkor a kivitelezés hiányosság okolható, nem maga a nyelvtisztítás gyakorlata.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

AIDS-világnap – Filmalkotások a gyilkos kórról

December 1. már 1988 óta, a WHO kezdeményezésére az AIDS világnapja. Habár az elmúlt évben sikerült visszaszorítani a betegség terjedését, illetve olyan gyógyszerek is elérhetővé váltak, melyekkel szinten tartható a betegség, az AIDS még ma is bőven szedi áldozatait.

A téli ünnepkör szerelmi jóslásai

A téli ünnepkör szokásai különös egyveleget képeztek a vallásos és babonás megnyilvánulásokkal. A közösségenként eltérő ünnepköri magatartásformákat, az előírt és szigorúan követendő szabályokat a helység kisbíróival doboltatták ki. Ilyenkor tiltólistára kerültek a hangos összejövetelek, a mulatozás, a kocsmázás. Külön kihirdették, hogy ne kerüljön sor szóváltásra, és annak gyakori következményére, az összezördülésre.

Gyermekvállalás 40 éves kor után

Ha századunkra sikerült volna előrukkolni a sokat vágyott időutazó masinériával, tán nem késlekednénk megragadni az alkalmat, és tennénk egy visszatérőt az elmúlt múlt időkbe. Ellátogathatnánk asszonyelődeinkhez, és a fülükbe suttognánk, hogy pár száz év múlva a nők előtt is önmegvalósító kapuk tömegei fognak megnyílni. Ám mondandónkat azzal is kibővítenénk, hogy a modern kor nagyszerű lehetőségei gyakran magukkal hoznak nehéz, sok töprengést, mérlegelést igénylő döntéseket. Ezen meghatározó döntések egyike a gyermekvállalás kérdéséhez kapcsolódik.