2016.08.01. 14:31:46 9617 229

A sajtreszelőd maximális tisztaságáért csak erre a tippre van szükséged!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Na, végre valami, amivel rendesen ki lehet takarítani a sajtreszelőt. Mert hiába sikáljuk, mossuk, tartjuk a vízsugárba, valami mindig rajta marad. Aztán a következő alkalommal, amikor használnánk a rászáradt ételmaradékot nagyon nehéz eltávolítani. Főleg, ha parmezán sajtot reszeltünk vele legutóbb, ami hiába egyenértékű Olaszországgal, akkor is le kell(ene) mosni valahogy az ominózus konyhai felszerelésről.

Sajtreszelő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajtreszelő

Kíváncsi vagy már bizonyára, hogy mi az a csodálatos eszköz, amivel könnyűszerrel megszabadulhatsz a sajtdaraboktól. Nem, nem egy dörzsi szivacsról van szó, és nem is egy fogkeféről… Amire szükséged lesz az egy sűrű fejű ecset, amivel például a tésztára szoktad kenni az olvasztott vajat, vagy tojást. A szilikonos sajnos nem lesz jó erre a célra, és a finom, puha tollas változat sem. A hagyományos ecset, amit sütéshez használsz viszont annál inkább. Nincs ilyened? Vegyél egyet, hiszen nemcsak ehhez az egy házi praktikához használhatod majd. Jól jöhet a fűszerkeverékek felviteléhez, és az említett tészták megkenéséhez is.

Ezzel szépen le tudod sepregetni a száraz darabokat, kajamaradékokat. Egyszerűen csak futtasd át a reszelőn jobbra és balra, fel és le. Ha valamilyen ragacsosabb sajttal vagy hagymával volt dolgod, akkor áztasd be, és úgy végezd el a műveletet.

Ha van ilyen sütő ecseted, akkor máris megköszönheted neki a segítséget, ha pedig nincs ilyened, akkor szerezz be egyet. De a hagyományosat! Akkor ma már jöhet egy jó kis sajtos tészta, igaz?

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...