2017.07.17. 14:30:49 9854 274

A pszichológus is megmondta – Ezekkel hagyj fel, hogy sikeres legyél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenki vágyik bizonyos mértékű sikerre. Ki a munkájában építgeti magát és megy egyre feljebb a ranglétrán, míg mások a magánéletükben, a gyermeknevelésben teljesednek ki. Aztán megint mások a hobbijukban érnek el óriási sikereket, és van, aki a jól működő párkapcsolatára büszke. De van-e a sikernek valamilyen titka, vagy csak jön magától?

Sikeresség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sikeresség

Utóbbi nem valószínű, hiszen előrejutásunkért, a sikerekért minden nap tenni kell, legyen ez a cél életünk bármely területén. Travis Bradberry, pszichológus és az érzelmi intelligencia területének szakértője szerint is bizonyos dolgokat el kell hagynunk, melyek gátolják, hogy elérjük a kívánt célt.

Melyek ezek?

Sikerre vágysz? Akkor hagyd el…

... a tökéletes hajszolását

Bármennyire is törekszel rá, bármennyire is szeretnéd elérni, tökéletes bizony nem létezik. Ha a tökéletességet hajszolod, valószínűleg sorozatos kudarc ér majd, ami nem igazán visz előre. A sikeres ember a legjobbra törekszik, mindent meg is tesz ezért, de nem a tökéleteset hajszolja!

... a folyamatos „hátra” nézegetést

Te is mindig a múltban történt kudarcokon agyalsz? Miért pont én? Miért pont most? Természetesen, ezekből a múltbéli sikertelen eseményekből tanulhatunk, illetve tanulnunk is kell, le kell vonnunk bizonyos következtetéseket. De állandóan ezeken gondolkodni, a miértekre a választ keresni teljesen felesleges, és nagyon is hátráltató dolog. Csakis előre nézzünk, mert a múlton változtatni már nem tudunk, és nem szabad hagynunk, a múltbéli kudarcaink negatívan befolyásolják jövőnket.

... a problémák magad előtt görgetését

Vannak olyan dolgok, problémák, amelynek megoldására nincs befolyásunk, nem tehetünk érte semmit. Ám mi minden nap annak megoldásán, illetve a problémán rágódunk. Van ennek értelme? Nem sok. Ha szeretnéd, hogy jobban menjenek a dolgaid, a tőled független gondokat, melynek megoldása nem Rád vár, engedd el, és koncentrálj arra, amikkel Neked kell megbirkóznod.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...