2015.05.08. 14:49:44 12419 280

A pompás virágrendezés titka - Egyedi ötletek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A virág minden formában szép, de akár művészi szintre is emelheted a kompozíciót, ha nem ragaszkodsz a hagyományos csokrokhoz és a kerek formához. A goodhousekeeping.com virágosának ötleteit gondoljuk tovább.

Mielőtt neki látsz a szebbnél szebb csokor kreálmányok készítésének, jó ha van egy két különleges alakú vázád vagy tálad, amelyek megadják a csokor alaphangulatát. Nem kell, hogy maga a váza csicsás legyen, egy áttetsző üvegváza tökéletes lehet, sőt, akár egy befőttes üveg is.

Váza befőttes üvegből és szalagból

A minap jó magam például egy befőttes üvegből készítettem egyedi vázát. A kávét tartó üvegeknek általában szélesebb szája van, amit egy csinos tojáshéj és piros színű szalaggal vontam be, majd ebbe helyeztem el a rafiával átkötött tulipánokat.

Csokor fűszernövényekből

Nemcsak virág kerülhet azonban a vázába, hanem például fűszernövény is. Petrezselyemből, rozmaringból és zsályából csinos csokrot köthetsz, ami a konyhád illatos dísze lehet. Közben akár csipegethetsz is belőlük vagy felhasználhatod a főzéshez. :)

Mezei virágok, füvek

Fotó: goodhousekeeping.comFotó: goodhousekeeping.com

Májusban érdemes nagy sétákat tenni a réteken és mezei virágokat szedni. Ezeket aztán egy rusztikus fa vázában vagy tálban rendezhetjük el. Igaz, sokáig nem fognak virítani.

Régen nagy divat volt kiszárítani a különböző mezei virágokat, fűféléket, majd azt felhasználni dekorációnak. Olcsó és könnyen kivitelezhető ötlet, amivel gyorsan tavaszi hangulatot varázsolhatsz a lakásba.

Egy szál virág

Az egy szál virággal modern hangulatot érhetsz el. A minimalizmus jegyében helyezd áttetsző vázába, ami lehet keskeny, direkt egyszálas váza, de akár egy nagyobb, padló váza is. A virágtól függ. Egy szép hosszú rózsa jól mutat önállóan egy nagy vázában is, míg egy gyenge fréziának jobban fog állni az egyszálas edényke.

Ha sok különböző virágból van egy-egy szálad, teheted őket különböző vázákba, és ezeket együtt egy tálcára vagy egy komódra helyezheted.

Szivárvány virágokból

Fotó: goodhousekeeping.comFotó: goodhousekeeping.com

Ha különböző árnyalatú virágokat vásárolsz, gyűjtesz vagy szedsz a kertben, akkor könnyedén megvalósíthatod a képen látható kompozíciót, csak rendezd őket szín szerint. Használj hozzá áttetsző, széles vázákat, mint amilyet a képen is láthatsz.

Virágos tál

Fotó: goodhousekeeping.comFotó: goodhousekeeping.com

A lakás központja lehet egy ilyen csodaszép virágos tál. Akár esküvőkre is el tudjuk képzelni dekorációnak. A lényeg, hogy nagyjából egy színárnyalatú, bimbós vagy szépen kinyílott virágok kerüljenek bele, zöldre nem is igazán van szükség, csak minimálisra. Vágd a szárakat rövidre, és tűzd őket nedves oázisba. Helyezzünk el apróbb, élénkebb színű virágokat, a nagyobb fejű, halvány virágok között. A különböző rózsák, a boglárka, a mini gerbera, a frézia, a margaréta és a lisianthus.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...