2015.02.22. 20:24:03 12804 354

Mire jó egy befőttes üveg?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A befőzési szezonban szinte vadászunk rá, olyankor kap a csavaros üvegek élete új értelmet. De hol van még az az időszak! És valljuk csak be: sokszor hajlamosak vagyunk túlzásba esni, és akad bőven olyan is, aki még finoman szólva sem egy „befőzőbajnok” (jelen!). Az üvegek meg csak gyűlnek és gyűlnek, kidobni nem szeretnénk őket, a helyet meg csak foglalják. Mihez kezdhetünk velük?

Lekvárok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lekvárok

A probléma nálunk is kezd aktuálissá válni, az össze-összekoccanó üvegektől már nem sok minden fér az amúgy sem túl nagy tárolónkba. Édesanyám anno gombokat és mindenféle, varrásból megmaradt, „majd jó lesz valamire” kacatot tartott benne, később ceruzatartóként vettük hasznát.

Ha a probléma Nálad is fennáll, íme néhány házi praktika, hogy mihez is kezdhetsz a feleslegessé vált üvegekkel.

1. Üvegbe zárt sütemény

Habár karácsony már rég elmúlt, azért a sütik és az egyszerű, ám kedves ajándékok ideje még nem járt le. Ha valakit szeretnél meglepni valami különlegessel és személyre szabottal, ez jó ötlet lehet: rétegezd a sütemény, keksz hozzávalóit egy, lehetőleg átlátszó üvegbe, csavard rá a tetejét és egy színes szalaggal kösd át. A receptet ne felejtsd el mellékelni.

2. Nincs több gubanc

Téged is idegesít, hogy a kedvenc fonalad, szalagod, esetleg a mindig hasznos spárga vagy madzag állandóan összegabalyodik? Sebaj, végy egy üres befőttes üveget, a tetejére fúrj egy lyukat. A szalagot tedd bele az üvegbe, a végét húzd át a lyukon, a tetőt csavard az üvegre és viszlát, gubancok!

3. Még mindig varrás

Ahogy gomboknak is jó, úgy cérnát is tárolhatunk benne. Ha egy szép szalaggal körbetekered a tetőt, esetleg a tetejére egy helyes kis tűpárnát rögzítesz, még mutatósabb lehet.

4. Aki a virágot szereti…

…és kevés a vázája, az fessen le egy vagy több csavaros tetejű üveget, lehetőleg valami vidám, figyelemfelkeltő színnel. Mehet bele egy vagy több csokornyi virág és szinte tavasz lesz a lakásban.

5. Növényt bele

Ha egyszerű vázaként túl snassznak találod, „ültess” bele apró pozsgás növényeket, esetleg fűszernövényeket.

6. Lisztet, magvakat és mindenféle jót tárolhatsz benne

A liszteket, a rizst, a magvakat, a zsemlemorzsát, a kölest, a száraz babot, a lencsét stb. tárold befőttes üvegekben. Még a polcon is jól mutat!

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...