2023.11.17. 08:47:36 6053 239

A nyári test télen készül – Próbatétel az ízlelőbimbót kényeztető ünnepi időszakban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hideg téli napokon bő ruhákba bugyolált test komfortja olykor hajlamos elnyújtóztatni a nyári alak kialakítási projektjét. De nem az idén! Amennyiben már most elszánjuk magunkat, és sziklaszilárd érvekkel felvértezetten állunk a téli ünnepek gasztronómiai kihívásai elé, nem lesz félnivalónk. Önmegtartóztatásunk, fegyelmezettségünk, kitartásunk viszont megnöveli az önbizalmunkat, így az újévi fogadalmak sem válnak cseppfolyóssá évközben.

Karácsonykor is egészségtudatosan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonykor is egészségtudatosan

Amy Shapiro dietetikus szerint sokkal előrevezetőbb egy hosszabb, jól összeállított egészséges fogyókúrába kezdeni, semmint nyár közeledtével egy eszeveszett, villámgyors diétába. A következetesség e téren is kulcsszó. És igen, valóságos ízlelőbimbó próbatétel lesz az, amikor mindenki a környezetünkben jóízűen harap bele az ünnepi ételekbe, majszolja a szem és száj ingerét egyaránt kényeztető süteményeket. Mi pedig közben hol a gyomorkorgásunkat igyekszünk hümmögéssel tompítani, vagy kezünk kóstoló után nyúló mozdulatát elszántan megfékezni.

A jó hír az, hogy ma már minden ízletes, ám hizlaló kategóriába felsorakozó éteknek létezik egy fogyókúrás verziója a vegetáriánus töltött káposztától a hókifliig, így némi örömöt is lelhetünk az önként vállalt ürömben. A kitartást nehezítő okok hátterében ott lapul a rövid nappalok-hosszú éjszakákból adódó nasivágy is. A „csupáncsak egy szeletke csoki, és egy picike rész a nagyi krémes süteményéből” kellő odafigyelés, és önkontroll híján könnyen kistányérnyi, vagy féltálcányi adagokká terebélyesedhet.

Már a rajtnál érdemes felkészítenünk magunkat arra, hogy az étel utáni sóvárgás elég sűrűn fel fog bukkanni. Az első védekezés ilyenkor az emlékfelidézés lehet. Mindannyiunkkal előfordult már egyszer-kétszer (na jó, talán többször is…), hogy engedtünk a kívánalmaknak. És bár az éhségünk ekkor kissé csillapodni látszott is, a lelkifurdalásunk és a vereségérzésünk toronymagasra ugrott. Nem beszélve a mérleg egyre furcsább viselkedéséről, ami sehogy nem akaródzott a várakozásunknak megfelelő számot mutatni.

A Penn Medicine az étel utáni sóvárgás elleni küzdelemben nem hagy teljesen eszköztelenül, azt javasolván, hogy:

  • étkezzünk inkább gyakrabban keveset, semmint kevésszer nagyobb adagokat,

  • a fehérjék (sovány hús, hal, zsírszegény sajt, magvak, tojás stb.) hosszabb ideig megszüntetik az éhségérzetet,

  • a rostban gazdag élelmiszerek jóllakottság érzetet keltenek,

  • egy alapos konyhai ételszortírozás is segíthet (egy ideig ne vásároljunk kísértésbe ejtő csemegéket),

  • egy a diétánkhoz igazodó rutinmódosítás által támogathatjuk a kitűzött tervünket (pl. filmnézés helyett sétálás, tévézés helyett csatlakozzunk egy könyvklubhoz)

  • amennyiben jutalom gyanánt valami finomsággal örvendeztettük meg magunkat, ez idő alatt legyünk kreatívabbak (pl. járjunk el jóga- vagy fitness órákra, vegyünk egy kellemes habfürdőt).

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...