2023.04.01. 08:32:10 6142 254

A nő és a párkapcsolat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden ember boldog párkapcsolatot szeretne, függetlenül attól, hogy férfi vagy nő. Bármit megtenne azért, hogy a kedvese jól érezze magát, és együtt is boldogok legyenek. A nők azonban a "bármi" alatt gyakran szó szerint feladják magukat a szeretett férfi mellett. Hajlamosak arra, hogy szinte magukra vegyék a férfi szerepét és feláldozzák a saját boldogságukat a szerelem oltárán. Mire kell odafigyelnie a nőnek, hogy a kapcsolata jól működjön?

Férfi és nő közötti szakadék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Férfi és nő közötti szakadék

A férfi összes problémáját ne akarja a nő megoldani. A családon és a kapcsolaton belül is rengeteg gond és probléma akad. Ezeken kívül a pénzügyi, munkahelyi és személyiségi gondok is megnehezítik az életünket. Senkit sem lehet megmenteni. Ha megpróbáljuk, akkor egy tehetetlen és határozatlan férfival kell majd együtt élnünk, aki nem igazán képes felelősséget vállalni a saját és a közös jövőért. Minden esetben előfordulhat, hogy valaki kettőtök közül nehéz helyzetbe került. Ez nem gond, de minden lehetőséget meg kell adni a férfinak, hogy egyedül és határozottan döntsön a saját dolgait és feladatait illetően, illetve a nő beszélje meg vele minden megoldandó feladatát és kérje ki a tanácsát. Így a férfi sem fogja úgy érezni, hogy elgyengül és ki van szolgáltatva.

Egy nő ne hagyja, hogy a férfi a vállán sírja el az összes bánatát. Az erős nőket a férfiak szeretik, de csak egy rövid ideig. Később már nem biztos, hogy igazi férfinak érzi majd magát egy olyan nő mellett, aki sajnálja. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a nő legyen közömbös. A legjobb, ha nyugodtan végighallgatja a férfit és igyekszik megérteni a gondjait, majd megbeszélik, hogyan oldja meg ezeket. Az okos nő figyel, megnyugtat, támaszt nyújt és inspirál. Ha a férfi egy ilyen nő mellett új célokra és önmagára talál akkor biztos, hogy boldog lesz a kapcsolatuk.

Ne dörgölje a férfi orra alá, ha az téved. Senki nem tökéletes. A férfiak sem, ez tény. Viszont annál érzékenyebbek. Sokkal könnyebben padlóra küldi őket egy kudarc, mint a nőket. Mélyen magukba zuhannak. Ilyenkor egyáltalán nem kellemes, ha a szeretett nő ezt még szóvá is teszi. Nem hiányzik neki a fölösleges "okoskodás". Nem ebben az esetben kell egy nőnek a dominanciáját firtatnia, mert ezzel csak ront a helyzeten. Egy férfi számára fontos, hogy megbecsüljék. Ha este a nő elkészíti neki a kedvenc ételét és mosolyogva megnyugtatja, hogy ez bárki mással is megeshet, nincs semmi gond, a férfi sem érzi megalázva magát. Sokkal többet érünk egy kis mosollyal és bíztatással, mintha kritizálunk valakit.

Egy nő soha ne adja fel a saját életét és céljait egy férfiért. A szerelem nem azt jelenti, hogy a személyiségünk megszűnik létezni és ezennel a két fél élete teljesen összeolvad. Természetes, hogy a korábbi életünk némileg megváltozik, hiszen mindkét félnek alkalmazkodnia kell az új helyzethez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy miatta hanyagolnunk kell a munkánkat, a barátainkat, a sportot, vagy a hobbinkat.

A nő ne a férfi miatt változtassa meg a külsejét. Különösen akkor ne tegye ezt, ha az új stílus nem is igazán tetszik neki. A férfi ezt nem fogja értékelni és a nő pedig nem fogja szeretni az új önmagát. Egy férfi hiú, szereti, ha tetszetős, igényes nő áll mellette. Azt azonban nem igazán értékeli, ha a nő túlságosan befolyásolható. Semmilyen tiszteletet sem ébreszt a férfiben ezzel. A legjobb, ha a nő figyelmesen meghallgatja a férfi véleményét a saját külsejét illetően és egyedül eldönti ebből mi az, amin valóban úgy hajlandó változtatni, ahogyan ez tetszik is neki.

A férfit nem szabad drága ajándékokkal elhalmozni. Valahogy úgy szoktuk meg, hogy a nő kap inkább ajándékokat. Azonban ez nem jelenti azt, hogy bármelyik fél szélsőségekbe kell, hogy essen. Itt is az arany középút lehet a szabály. Igyekezzünk az anyagiaktól teljesen függetlenül meglepni egymást. Ha a férfinek váratlanul a kedvenc sütijét tálaljuk fel a hétvégi ebédhez, ugyanúgy értékelni fogja, mint a nő a különösebb indok nélkül kapott egy szál rózsát.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?