2018.03.01. 13:59:59 17536 448

A mézes-vajas kenyér és még 6 retro uzsi , amit Te is elfelejtettél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak ételek, amelyek még mindig mosolyt csalnak az arcomra, mert a gyerekkoromat idézik. Felnőttként már nem nagyon fogyasztok ilyesmit, de azért még élénken él az emlékezetemben mindegyik étel. Az óvodás menza ékkövei következnek! Ezt ettük uzsonnára!

Méz, vaj, kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méz, vaj, kenyér

A gyerekes családoknál bizonyára gyakori vendégek, de azoknak akiknek még nincs, vagy már felnőttek, ezek az ételek valószínűleg nem szerepelnek már a heti menüben uzsonna gyanánt...

1. Tejbegríz

Lehet, hogy ezt inkább reggelire kaptuk, de nem is az a lényeg, hanem az, hogy olyan finom tejbegrízt, mint amilyet az oviban adtak, sehol nem ettem. Otthon sem! Nem tudom, hogy mit csináltak másként, de nekem ez nagy kedvencem volt, jó sok cukorral és fahéjjal! Nálunk mondjuk darakásának hívják, de úgy lehet, hogy a többség nem ismerné fel a nevét.

2. Mézes-vajas kenyér

Egy kicsit azért lóg ki a sorból, mert én ezt egyáltalán nem felejtettem el, sőt, tegnap reggelire is ezt ettem. Télen valahogy jobban kívánom az ilyesmit, és a finom termelői méz ízét így jobban lehet élvezni, mint a teában. :)

3. Lekváros bukta

Az összes házi kelt tésztás finomságot idesorolhatnám, de kakaós csigát még csak-csak eszik az ember, a buktával viszont úgy vagyok, hogy mióta a mama nem süt (sajnos már csak az angyaloknak), azóta buktát sem eszem. Az óvodában viszont gyakran adtak lekváros buktát, amiből imádtuk a lekvárt kinyomkodni, az óvónénik legnagyobb örömére... :D

4. Tea keksszel :)

A legnagyobb találmány. Tegye fel a kezét, aki mindig belemártogatta a kekszet a teába, hogy az jó puha legyen, aztán meg halászgatta a keksz maradványokat a teájából? :D

5. Bundás zsemle

Nem tudom, hogy miért, de a mi óvodánkban mindig bundás zsemle volt és nem bundás kenyér. :D Kifejezetten imádtam letördelni róla az odakapott, kicsit zsíros tojásdarabokat.

6. Krémtúrós zsemle

Nem, ez nem az a fincsi desszert, nem a túróval töltött zsemlére gondolok, hanem arra, amit leírtam: a boltban kapható krémtúróval megkent zsemle. Nálunk az oviban ez egy tipikus uzsonna volt, amit én nagyon szerettem. :) Ti ismertétek?

7. Sajtos kecsapos vajas zsemle

Ez nem óvodás uzsonna volt, hanem édesanyám találmánya. Akkoriban kezdtek el ketchupot forgalmazni Magyarországon, és annyira még nem voltak kialakult szokások a fogyasztásával kapcsolatban - gondolom én. :) Ez sem egy bonyolult étel, de a friss zsemle, a vaj, a reszelt sajt és a ketchup együttes íze még mindig ott érződik a számban. Imádtam, és mivel újdonság volt a ketchup, mindig úgy ettem, hogy kisétáltam vele az utcára, hogy lássa a többi gyerek, mit eszem... :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...