2022.05.04. 11:55:00 7569 223

A mentális betegségek és a tinik - Ők is érintettek lehetnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekek szociális és érzelmi életére, annak alakulására kimondottan nagy hatással van a serdülőkor a maga meghatározó élményeivel. A tinik ilyenkor egy sor új megoldandó problémával találkoznak, miközben az egészséges emberi kapcsolatok kialakításának mikéntjével is meg kell küzdeniük.

Megtört tini - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megtört tini

A környezet hozzáállása sokat segíthet vagy ronthat azon, hogyan birkózunk meg az élet kihívásaival, sőt általában véve a közérzetünkre is kihatással van, hogy támogató vagy ellenséges közeg vesz-e minket körül. Figyeljünk oda gyermekeink társaságára és az intő jelekre, hogy megelőzhessük a nagyobb bajt!

A tinédzserek mentális egészsége

Az ADHD mozaikszóval egyre gyakrabban találkozunk, ami nem véletlen, ugyanis ez az idegrendszeri fejlődési rendellenesség állapotát a kiskamaszok hormonális változásai jelentősen ronthatják. Az alacsonyabb osztályzatok ilyenkor általában a gyenge koncentrációs képességnek köszönhetők, azonban messze túlmutat az iskolai teljesítményen, hiszen a testmozgáson és a szociális életen túl a későbbiekben az autóvezetés képességét is negatívan befolyásolhatja.

Mára már minden 5. tinédzser küzd klinikai depresszióval, és az előrejelzések szerint ez az arány egyre csak növekedni fog. A társas érintkezés iránti igényre és az alacsony motivációs szintre való felfigyeléskor kezdjünk el gyanakodni, hiszen a korai enyhe tünetek megfelelő közbelépés nélkül hamar súlyosbodhatnak. A gyógyulási folyamat részeként segíthetünk egy egészséges napi rutin kialakításban, miközben szakember segítségét kérjük.

A szorongás végig kísérheti az arra hajlamosak életét: Amíg a kisgyermekek az ágyuk alól előbújó szörnyektől, addig az iskolások a rossz érdemjegyektől tartanak. Aztán ez utóbbihoz társul a serdülőkorba lépéskor a külsőjük miatti aggodalom.

Az elmúlt évek statisztikái szerint a mentális problémák fele 14 éves korig, míg a 75%-a az érintettek 24 éves koráig alakul ki! A szorongást kiváltó tényezők sorából a gyerekek több mint 80%-a a közösségi média rájuk irányuló hatásait nevezte meg legfőbb oknak, míg csakugyan csaknem 80% azoknak az aránya, akik a depressziójukat tulajdonítják ennek. A mentális problémával szembesülő kis- és nagykamaszok 70%-a nem kap (idejében) megfelelő segítséget annak leküzdéséhez.

A változó világunk felnőtteket is megrémítő eseményeit sem szabad a szőnyeg alá sepernünk! Fontos, hogy a szorongó gyerek ösztönözve legyen arra, hogy félelmeiről nyíltan és őszintén beszéljen, melynek során megtaníthatjuk neki, hogyan szembesüljön azokkal. Nem árt, ha ésszerű követelményeket támasztunk a tinédzserek felé, különben hozzájárulhatunk mi is az alacsony önértékelés kialakulásához.

Forrás: www.divine.ca

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...