2023.12.19. 12:33:00 6454 222

A megfelelő irodai szék fontossága(X)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A home office elterjedésével egyre többen dolgozhatnak részben, vagy akár teljesen otthonról. Az otthoni munkavégzés számos előnnyel rendelkezik, azonban megfelelő berendezése elengedhetetlen az egészséges és hatékony munkavégzéshez. Ezek közül kiemelten fontos az alapvető bútorok beszerzése, melyek közül kiemelendő az irodai szék. Ebben a cikkben összeszedtük a megfelelő irodai szék fontosságának okait. Nézzük tehát, hogy mit érdemes tudnod.

Irodai szék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Irodai szék

Egészségügyi szempontok

Elsődlegesen, az ergonomikus irodai székek kiemelten fontosak egészségügyi okokból. Azt mindannyian tudjuk, hogy az ülőmunka nem kimondottan előnyös egészségünk számára. Ezért is ajánlott óránként tíz perc szünetet tartani, hogy átmozgassuk testünket. Emellett azonban egy minőségi ergonomikus székkel ezen káros hatásokat jelentősen csökkenthetjük. A minőségi irodai székeknek köszönhetően derekunk és hátunk megfelelő támaszt kap az ülés során, ezzel csökkentve terhelésüket. Emellett, a fejtámlával ellátott darabok a nyak terhelését is csökkentik. Az ergonomikus székek továbbá segítik a megfelelő testtartást ülés közben, amely érthető okokból kiemelten fontos. Állítható magasságuk elősegíti lábaid helyes tartását, állítható karfájuk pedig segíti a váll és csukló megfelelő pozíciójának megtartását.

Kényelmi szempontok

Az egészségügyi szempontok mellett természetesen a kényelmi szempontok is kiemelten fontosak. Egy párnázott irodai forgószék extra kényelmet biztosít. A puha ülés és háttámla kényelmes ülést tesz lehetővé még abban az esetben is, ha órákon keresztül kell megszakítás nélkül a monitor előtt ülnünk. Végezetül, a kényelmi szempontok közé kell sorolnunk könnyű használatukat is. Hiszen a fent említett, egyéni igényekre szabható beállítások igazán gyorsan és könnyen megvalósíthatók mindenki számára.

(Partner cikk) A fotó forrása: fizkes - stock.adobe.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...