2021.08.13. 17:54:20 8832 249

A macskamenta jó - nem csak cicusoknak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valaha volt cicád, bizonyára nem kerülte el az életedet a macskamenta sem – de még így sem biztos, hogy értesültél arról, hogy nem csak a macskákra vannak hatásai. Azon kívül, hogy mire tudod használni a macskamentát, azt is megmutatjuk, hogyan tartsd otthon!

Macskamenta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Macskamenta

A macskamenta cicákra gyakorolt hatása igen ismert, csábítja őket, olyan mértékben, hogy bújnak hozzá, dörgölőznek, olykor meg is eszik. Játékos kedvük megnő, mozgékonyabbak, aktívabbak, kedélyesebbek lesznek. Stresszhelyzetek kezelésére éppen ezért kimondottan alkalmas, például utazáskor, állatorvos látogatás során, körömvágás, fésülés alatt.

Otthon is ültethetsz macskamentát, akár balkonra is

Szabadon a földben és cserépben, balkonládában egyaránt jól érzi magát, és a gondozása sem egy komoly történet, így hát kert-analfabéták is nyugodtan nekiláthatnak az ültetésének. Elsősorban napos helyet keressünk neki és/vagy tápanyagokban gazdag földbe, de legalább tápoldattal, műtrágyával, komposzttal rásegítve helyezzük el. Homokos földben is helyet kaphat, azonban a jó vízáteresztésre figyeljünk, mert a pangó vizet nem tűri jól. Metszeni ritkán kell, nyári virágzását követően földig visszametszhetjük, ekkor még egy virágzásra számíthatunk. Szárazsággal nincs problémája, ha egy öntözés kimarad, abból még nem lesz baj. Liláskék vagy fehér virágpompába borul egy nyár alatt egyszer vagy kétszer, virágait pedig igen hosszan megtartja. Akár egy méter magasra is nyúlhat, a metszéssel pedig serkenthetjük növekedését.

Illóolaja nem csak a cicákra hat!

A macskamenta a porzóknak, különösen a méheknek remek táplálék, így ha nincs macskánk, akkor is érdemes ültetni valamennyit a kertbe, veteményesbe, gyümölcsösbe. Ráadásul a szúnyog gondot is megoldja – a beporzókkal és a cicákkal ellentétben a szúnyogokat nemhogy nem vonzza, de űzi, így nyugodtabb lehet a kertben töltött idő is. Egészségünkre is pozitív hatással lehet mind külsőleg, mind belsőleg alkalmazva teája, illóolajas borogatása, tinktúrája. Külsőleg használva gyulladáscsökkentő hatása jól érvényesül ízületi panaszok enyhítésére és sebgyógyításra, míg belsőleg vízhajtó, nyugtató, görcsoldó, fejfájáscsillapító, emésztés segítő és köhögéscsillapító hatásaival segít.

Forrás: otthonok és megoldások

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...