2015.08.03. 15:08:29 9324 278

A lustaság sokba kerülhet! Olcsó módszerek, hogy újra aktív legyél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem veszel fitneszbérletet, mert nincs rá keret? Nem jársz futni, mert kényelmetlen a cipőd és most nincs újra pénz? Nem is tudod, hogy hosszú távon mekkora kárt okozol ezzel magadnak! Gondolj csak bele: a mozgáshiány egy sor betegséget idézhet elő, amelyeknek a kezelése sokkal drágább, mint a kondibérlet...

Középkorú pár kerékpáron - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Középkorú pár kerékpáron

A lustaság igazi ára

Ha nem mozogsz, könnyen előfordulhat, hogy hamarabb mész nyugdíjba, mint gondolnád. Rokkant nyugdíjba..., ami nem olyan jövedelmező állás a mai világban. Akik rendszeresen mozognak, ritkábban betegszenek meg, így az aktív éveidben is sok bevétel kieséstől kímélheted meg magad (a táppénz nem fizet túl jól), ha komolyan veszed a mozgást. Ráadásul olyan ismertségekre is szert tehetsz az edzőteremben vagy futás esetleg kutya sétáltatás közben, melyek később jól jöhetnek a karriered építgetésében.

A lustaságod tehát több negatívummal is járhat. Ne hagyd, hogy a mozgás pénzkérdéssé váljon, inkább olvasd el az alábbi tippeket!

Kültéri konditermek

Egyre több városban látni kinti konditermeket, melyeket ingyenesen lehet használni. Általában egy jó kis futópályával vagy focipályával kombinálják, így többféle sportot is űzhetünk egy helyen. A legjobb, hogy nagy valószínűséggel kerékpárral is könnyen megközelíthető, így az odavezető út is sportos lehet, ha a közelünkben nem találunk ilyen lehetőséget.

Sétálj!

Napi fél óra intenzív séta csodákat művelhet. Ez tényleg mindenki számára elérhető, csak figyelj rá, hogy kényelmes cipőben tedd meg a távot. Unod a szimpla sétát? Tűzz ki célokat, és vedd komolyan ezt a mozgásformát. Talán ez a cikkünk segít benne: Vedd komolyan a sétát és mozgasd át magad!

Fuss!

A futás rendkívül hasznos, és talán a legnépszerűbb sport a világon. Ez nem csoda, hiszen futni bárhol és szinte bármikor lehet, teljesen önállóan végezhető sport, amit a saját tempódban kivitelezhetsz. Persze nem mindenkinek ajánlott. Mit adhat neked a futás? Olvasd el itt>>

Regisztrálj egy maratonra vagy jótékonysági futásra

A sportoláshoz a megfelelő motiváció elengedhetetlen. Ha még mindig az ösztönző erőt keresed, regisztrálj egy félmaratonra, maratonra vagy éjszakai futásra, esetleg egy-egy jótékonysági sporteseményre. Ez bizonyára megadja a kezdő lökést és a szükséges motivációt is.

Túrázz!

Az egyik legkellemesebb mozgásforma szerintem a túrázás, hiszen gyönyörű környezetben, a szabad levegőn, jó társaságban tölthetsz el egy kis időt és közben mozoghatsz is. Nem kell messze menni, hiszen kis hazánk is bővelkedik a csodaszép túraútvonalakban, de a szomszédos országokban is találhatunk kedvünkre való úti célt. Itt van például a szlovéniai Bled.

Intenzívebbé teheted a túrázást, ha összekötöd egy kis Nordic Walkinggal.

Kerékpározz!

Ha van egy biciklid, használd! Ilyen egyszerű. A falvakban és a városokban is ez a legkényelmesebb, leggyorsabb és "legkörnyezetbarátabb" formája a helyváltoztatásnak, közben pedig serkenti a vérkeringést, átmozgat és jó kedvre derít. A mozgás hatásos terápia lehet a depresszió ellen is.

Ingyenes fitneszvideók

A youtube-ról mindenféle fitneszvideót letölthetünk ingyenesen. Ki-ki igénye szerint válogathat a mozgásformák között, és saját otthonába elvégezheti a gyakorlatokat. Tehát még csak ki sem kell mozdulni, ha nem akarsz, ergo nincs több kifogás! Igaz, több angol nyelvű videót találhatunk, mint magyart, de hál Isten látjuk is a gyakorlatot, így bátran neki veselkedhetünk az idegen nyelvű videóknak is. Ha valami nem tiszta, visszapörgeted. Ja, és nyelvgyakorlásnak sem utolsó!

Csak kezdj hozzá!

Mindegy, hogy mit csinálsz, a lényeg, hogy szívvel-lélekkel űzd. Ha egyszer elkezded, utána nem lesz megállás, hiszen a tested is igényelni fogja a mozgást és hiányozni fog neki. Hajrá! Menj el sétálni vagy futni már ma!

Vond be az egész családot!

Keressetek olyan sportolási lehetőséget, amit az egész család űzhet. A futás, a kerékpározás, a séta, a labdajátékok és a túra lehet az aktív családi kikapcsolódás része.

Ingyenes foci és kosárpályák

Ha nincs udvar és nem kertes házban laksz, akkor is elpattogtathatod a labdát a közeli focipályáig. Csaknem minden utcasarkon találunk egy streetball pályát, verődjetek össze többen, és használjátok őket, vagy csatlakozz egy amatőr városi bajnoksághoz.

Szabad strandok

Az úszás is egy remek sportág, ráadásul ennél jobban semmi nem kíméli az ízületeket, az uszodákba és a strandokra azonban drága lehet a belépőjegy. Keress egy tiszta szabad strandot a közelben, vagy a Balaton-parton és hajrá!

Szerezz be egy kutyát!

A kutyát sétáltatni kell, így ha eddig semmit nem mozogtál, ez jó lesz kezdetnek.

Roller, görkorcsolya, jégkorcsolya, gördeszka és így tovább

Ha már megvetted hozzá az eszközöket, használd is! A szezonális sportok klassz kikapcsolódást nyújtanak és teljesen átmozgatnak. Az izomláz garantált 2 óra görkorcsolyázás vagy rollerezés után.

További tippek 50 felettieknek: Mit sportoljunk az ötödik x után?

Forrás: moneytalksnews.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...