2020.02.07. 14:23:25 9680 282

A legjobb rizottó receptek – akár az esti vacsihoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rizottó igazából nem egy bonyolult étel, azt sem mondhatnánk, hogy nagyon sok minden kell hozzá, vagy, hogy különösen sok idő kellene az elkészítéséhez. Mégsem része a hazai rutinkonyhának. Itt az ideje megtörni a rizottó mentes éveket! Elő a rizst, elő a fazekat, és elő a legjobb recepteket!

Rizottó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rizottó

A rizottóban az a jó, hogy kedvezhetsz vele a tengeri kincsekért rajongó pocaknak, de a vérbeli húsevők és gombamániások is jól járnak egy megfelelően választott recepttel. Készítheted diétás menünek megfelelően, vagy vega étkezéshez is. A lehetőségek tárháza végtelen. De azért hoztunk néhány ütős verziót.

Padlizsános – paradicsomos rizottó

Amikre szükséged lesz az elkészítéshez:

1 db közepes padlizsán
2 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg rizs
1 liter húsleves alaplé
1 dl száraz fehérbor (a többit tálaláskor javasolt kitölteni)
3 dkg vaj
8 dkg füstölt szalonna
10 dkg sajt
só, bors, olívaolaj, petrezselyem

Kockázd fel a padlizsánt közepes méretűre, tehát körülbelül 3x3 centis kockákra. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, majd öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe lazán, hogy darabkák ne fedjék egymást. Lehetőleg a padlizsánok héjas felükkel a tepsi felé feküdjenek. 180 fokra előmelegített sütőben süsd addig, míg a sarkok kezdenek megbarnulni. Eközben a szalonnát felkockázva pirítsd zsírjára egy serpenyőben, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Mikor üvegesre sült, hozzá teheted az összezúzott fokhagymát is és pár percre rá a rizst. Keverd át néhányszor és add hozzá a bort. Ha a rizs teljesen felvette a folyadékot, merőkanalanként adagold hozzá az alaplét, de mindig csak akkor öntsd rá a következő kanállal, mikor az előzőt már felszívta.

Távolítsd el a paradicsom héját és vágd apró kockákra. Mikor a rizottó már szinte készen van, keverd hozzá a felkockázott paradicsomot és még pár percig főzd. Ezt követően húzd le a tűzhelyről és forgasd bele a vajat, a padlizsánt és a sajtot, egészen addig, míg a vaj és a sajt is elolvad. Pihentesd 5 percig fedő alatt, majd szórd meg petrezselyemmel tálaláskor!

Forrás: mindmegette

Csirkés – gombás rizottó

Hozzávalói:

1 fej vöröshagyma
fél kg csirkemellfilé
1,5 dl fehérbor
25 dkg gomba (erdei a legízletesebb hozzá) 1 db paradicsom
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
15 dkg rizs
2,5 dl húsleves alaplé
10 dkg reszelt sajt
olívaolaj, só, bors

Pirítsuk meg a felaprított hagymát az olívaolajon, majd adjuk hozzá a csirkemellet is felkockázva. Süssük fehéredésig. Ezt követően adjunk hozzá fél deci bort, és pároljuk bő öt percig. Szeleteljük fel a gombát és vágjuk apróra a paradicsomot is, majd keverjük a csirkéhez a mustár és a fél adag tejföl kíséretében. Fűszerezzük és pároljuk további öt percig.

A rizst egy magas falú edényben pirítsuk meg az olívaolajon, míg elérjük az üveges állagot, majd adjuk hozzá a bort, és ha felvette, kis adagokban öntsük hozzá a húsleves alaplét és a tejfölt másik felét is. Mikor elkészült, adjuk hozzá a csirkét és folyamatos kevergetés mellett még egy bő percig főzzük össze. A tűzről lehúzva keverjük hozzá a sajtot, és fedő alatt hagyjuk összeolvadni. Forrón tálalva a legjobb!

Forrás: mindmegette

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...