2020.12.15. 14:28:14 7138 144

A legjobb mesekönyvek karácsonyra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Összegyűjtöttünk nektek pár varázslatos mesekönyvet, amit imádni fognak a gyerekek. A karácsonyfa alól nem hiányozhatnak ezek az igazán kedves történetekről szóló remekművek.

Karácsonyi meseolvasás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi meseolvasás

Kertész Edinától: A lány, aki szavakkal varázsolt

Egy lenyűgöző könyv, ami nemcsak a kicsiket, de a nagyokat is elvarázsolja. Élt egyszer egy kislány, akinek egy könyv lapozgatásával megnyílt egy varázslatos világ. Ez a világ szavakból épült fel. A kislány azonnal tudta, ebben a világban van a helye. Mielőbb meg akart tanulni írni és olvasni, hogy a képzeletbeli világa és a valóság az álmaihoz igazodjon. A valóságban azonban a felnőtté válása folyamán gyerekeket tanított, regényeket és színdarabokat írt. Nehezen igazodott a helyzetekhez. Sok évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy végre arról írjon, amiről csak igazán szeretne.

Dornbach Máriától: Az égig érő mesefa- Mesék furfangos állatokról és varázslatos hősökről

Ez a mesekönyv egyszerűen zseniális! Rövid, de annál csattanósabb állatmesékkel mutat rá a morális kérdések megvitatására és az erkölcsi igazságok belátására. Ez a könyv segít a félelmek és szorongások oldásában és a konfliktusok kezelésére is megoldást nyújt. Az olvasásával a felnőttek is kaphatnak olyan motívumokat, amelyek a mindennapi életünk részei lehetnek.

Sarkadi Ágnestől: Az elveszett tárgyak országa

Miért is bánkódnánk az elveszett tárgyak miatt? Hiszen valamennyien Glejminben, az elveszett tárgyak országában kezdtek új életet. Glejminben a király gyermekeiként szereti az elveszett tárgyakat. Velük népesíti be a földjét. Sőt, ha sok összegyűlt egy-egy fajtából, ők külön várost kaphatnak. Persze vannak, akik vissza vágynak hozzánk. Róluk és egy szőke, tízéves kisfiúról szól a történet. Egy szívmelengető és kalandos meseregény, amely arra is megtanítja a kicsiket, hogyan vigyázzanak jobban a tárgyaikra.

Gönczi Erikától: Pocok Péter kalandjai – A süti

Egy igazán kedves kis téli történet. A főhős Pocok Peti, aki az ügyetlen Pukedli Panna megmentője. Közösen készülnek a nagy sütiversenyre. A verseny azonban nem csak Pocok Petinek kihívás. A mesét elolvasva, megtanítja a gyerekeknek, hogy a türelem valóban a legfőbb fűszere mindennek.

Preszter Norberttől: Ünnepek és alkalmak: gyerekversek és mondókák, Állatok- gyerekversek és mondókák

Kihagyhatatlan karácsonyi ajándék a kicsiknek. A mondókák nagyon szórakoztatók és remekül fejlesztik a gyerekek képességeit, gazdagítják a szókincsüket. A két kötetes mesekönyv több száz versikével és mondókával mutatja be az állatokat és az ünnepeket a csemetéknek, és mindezt nagyon bájos illusztrációkkal fűszerezve.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.