2019.11.13. 13:00:55 5771 266

A legjobb karácsonyi könyvek gyerekeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepi hangolódást megalapozhatjuk jól kiválasztott olvasnivalókkal is, gyerekek esetében mesekönyvekkel. Nem csak az olvasás élményét a közös olvasás kapcsolaterősítő hatását tudjuk így kihasználni, de növeljük a karácsonyi csoda és az izgatott várakozás élményét is. Az olykor tanulságos mesékből pedig fontos dolgokat tanulhatnak emberségből.

Meseolvasás a kandallónál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Meseolvasás a kandallónál

Gyermekkorunk karácsonyait visszaidézve elbújik sok – sok kellemes nosztalgikus élmény. A gyerekeink jövőbeli nosztalgiáját most alapozzuk, éppen ezért érdemes a maximumot kihoznunk az ünnepi hangulatból. Mi hangolhatná jobban az örömteli várakozásra és öltöztethetné jobban díszbe egy gyermek lelkét, mint egy puhán körbe ölelő karácsonyi mese Anya, vagy Apa hangján?

Dr. Seuss – A Grincs

A már klasszikussá vált karácsonyi mesét filmen és animáción is feldolgozták már, így a sztori mindenki előtt ismert: a Kikfalva mellett élő Grincs igazi anti-karácsonyista, szívből gyűlöli a karácsonyt, minden felhajtással együtt. Ezért arra jut, hogy ellopja a karácsonyt, hogy többé ne legyen. Gonosz kis tervét véghez is viszi, de mikor azt látja, hogy Kikfalva lakói a szeretet ünnepét ajándékok nélkül is boldogságban és szeretetben töltik együtt, meglepődik, jeges szíve megenyhül. Mikor már neki is jut a karácsonyi boldogságból, akkor már nem is utálja annyira az egészet…

Jane Chapman - Karma Wilson - Medve ébren marad

A legkisebbeknek szóló mesekönyv történetét különösen magukénak érezhetik a legifjabb családtagok, hiszen a történet onnan indul ki, hogy Medve, - aki kevésbé meglepő módon nem csak nevét tekintve maci – annyira várja a karácsonyt, hogy nem tud elaludni. Verses mese formája még vidámabbá teszi az olvasós estéket a vicces illusztrációk pedig nem csak a gyerekeket fakasztják majd mosolyra…

E.T.A. Hoffmann – Diótörő és az egérkirály

Csajkovszkij méltán híres balettjéről mindenki hallott már, címe pedig legalább annyira összefonódik a karácsonnyal, mint a Reszkessetek betörőké. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a csodálatos és népszerű balett alapjául E.T.A. Hoffmann könyve szolgált. A bátorság és a jószívűség veszi fel a harcot az Egérkirály gonoszságával. Hogy győz-e a jó és ki valójában Diótörő? Olvassátok el a gyerekekkel!

Matt Haig – Karácsony apó és a csokitojás

Ha könnyed szórakoztató karácsonyi mesére vágytok, amin ér hangosan nevetni, akkor ezt és a másik két Matt Haig karácsonyi könyvet egyenesen nektek vetették papírra. Az illusztráció és a sztori egyaránt rengeteg humorral készült. Gyermekeiddel része lehetsz az élménynek, amikor Húsvéti Nyuszi, - pardon, Húsvéti Nyúl - seregével megtámadja Koboldfalvát, mármint Karácsony apó székhelyét. Bepillantást nyerhetsz a koboldiskola mindennapjaiba. És még ezeken kívül is vár néhány kaland és egy-két csoda. A lány, aki megmenti a karácsonyt és A fiú, akit Karácsonynak hívnak szintén kötelező télváró mesék!

Clement C. Moore - Karácsony éjjelén

Teli a könyv varázslattal és nem csak a története miatt. A kötet gyönyörű rajzai belül életre kelnek, térbeli elemként jelenik meg a Mikulás szánja a csillagos égbolton, az ajándékkal tömött zoknik a kandalló fölött. Pillanatok alatt elvarázsolja a kicsiket az ünnep varázsával.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...