2021.09.18. 11:22:57 7552 282

A legjobb immunerősítők: vitaminok és gyógynövények 1.rész
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van egyáltalán “haszna” a COVID járványnak az feltétlenül igaz, hogy a tömegek figyelmét felhívta az immunrendszerük fontosságára. Összefogalóként, nézzük, melyek azok az elemek, természetes anyagok, amelyek mind ezt a célt szolgálják.

Az egészségünkért - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az egészségünkért

D-vitamin

A D-vitamin fokozza a monociták és a makrofágok kórokozókkal szembeni hatását és csökkenti a gyulladást, ami elősegíti az immunválaszt Sok embernek még ma is hiányzik a szervezetéből a megfelelő szintű D-vitamin. A túl alacsony D-vitamin-szint pedig a felső légúti fertőzések, köztük az influenza és az allergiás asztma fokozott kockázatával jár. Legutóbb ezt egy 11 321 személyen végzett randomizált kontrollvizsgálaton bizonyították be.

Cink

Talán kevéssé köztudott, de igen fontos a cink szerepe. A cink egy ásványi anyag, amelyet általában kiegészítőkhöz és más egészségügyi termékekhez, például cukorkákhoz adnak, amelyek célja az immunrendszer erősítése. Ez azért van, mert a cink elengedhetetlen az immunrendszer működéséhez. A cink szükséges az immunsejtek fejlődéséhez és kommunikációjához, és fontos szerepet játszik a gyulladások leküzdésében. Kifejezetten segít megelőzni az idegen kórokozók bejutását. A kutatások szerint világszerte az összes mély-légúti fertőzés 16% -át cinkhiány okozza. A cink hosszú távú szedése általában biztonságos az egészséges a felnőttek számára, amennyiben a napi adag nem haladja meg a 40 mg elemi cink felső határát. De vigyázat, mert a túlzott adagok zavarhatják a réz felszívódását, amely viszont növelheti a fertőzés kockázatát.

C-vitamin

A C -vitamin talán a legnépszerűbb kiegészítő a fertőzések elleni védelemre, mivel fontos szerepet játszik az immunrendszerünk egészségében. Ez a vitamin támogatja a különböző immunsejtek működését, és fokozza a fertőzésekkel szembeni védekezési képességüket. Szükséges a sejthalálhoz is, amely segít megőrizni az immunrendszered egészségét azáltal, hogy kiüríti a régi sejteket, és újakra cseréli őket. A C-vitamin erős antioxidáns, megvédi a szervezetet az oxidatív stressz okozta károsodásoktól, amelyek a szabad gyökök néven ismert reaktív molekulák felhalmozódásával fordulnak elő. Az oxidatív stressz pedig negatívan befolyásolhatja az immunrendszert, és számos betegséghez kapcsolódik.

Fekete bodza

A fekete bodza (!!), (Sambucus nigra), amelyet régóta használnak a fertőzések kezelésére. A kémcsőben végzett vizsgálatokban a bodza kivonat erős antibakteriális és antivirális potenciált jelzett a felső légúti fertőzésekért és az influenzavírus-törzsekért felelős bakteriális kórokozók ellen. Sőt, kimutatták, hogy a fekete bodza fokozza az immunrendszer reakcióját, és segíthet lerövidíteni a megfázás időtartamát és súlyosságát, valamint csökkentheti a vírusos fertőzésekhez kapcsolódó tüneteket is. További hasznos információkért kattints holnap is a cikk második részére! Jó egészséget kívánunk!

Forrás: Healthline

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...