2023.08.23. 12:30:00 6732 214

A legfontosabb beszélgetés, amire az iskola első napja előtt szert kell ejtened!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az általános és középiskolásokkal való beszélgetés a tanév kezdete előtt lehetőséget ad arra, hogy felkészítsük őket az iskolaév kezdetére. Azonban ennek során nem csak az iskolai teljesítményről, hanem az elvárásokról és aggodalmakról is lehet beszélgetni velük.

Apa fia beszélgetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Apa fia beszélgetés

Az iskolapadba történő visszatérés sok gyermek számára okoz nehézségeket (stressz, szorongás), éppen ezért jó lenne megkérdezni tőlük, milyen érzelmeik vannak az iskolakezdéssel kapcsolatban. Van-e bennük izgalom, várakozás vagy talán aggodalom?
A beszélgetés során térjünk ki arra, hogy milyen pozitív élményekre számíthat a tanuló az új tanévben, legyenek azok iskolai sikerek vagy új barátságok.
A kulcs az, hogy a gyermekünk megőrizze érdeklődését és motivációját a tanulás iránt anélkül, hogy túlzott elvárásokat és nyomást helyeznénk rájuk. Az egyéni érdeklődési területek figyelembevétele segíthet abban, hogy a tanulás izgalmas és pozitív élmény legyen a számára.
Az esetleges aggodalmakat semmiképp se hagyjuk szó nélkül, és ne is rendezzük le néhány semmitmondó mondattal! Járjunk alaposan utána, honnan is erednek ezek a félelmek.
Meséljünk saját példákat, hogy a gyerek láthassa, miként lehet legyőzni ezeket a nyomasztónak ható akadályokat.

Mindenképpen szót kell ejteni arról is, hogy miként lehet barátságokat kötni, és arról is, miként kell bánni másokkal. Amennyiben a gyermekünk még nem sajátította el, fektessünk külön figyelmet a pozitív viselkedési és kommunikációs készségek fejlesztésére.
Az iskolai zaklatás és csúfolás napjainkban egy egyre szélesebb körben terjedő és súlyos probléma, amelyre figyelmet kell fordítani. Ezért a gyerekeknek meg kell tanítani, hogyan kell kiállni magukért és megvédeni másokat.
Tisztázzuk a gyermekünkkel, hogy senki sem érdemli meg a bántalmazást vagy a csúfolást, és mindenkiben van valami egyedi, amit tisztelni kell. Főként, hogy a fizikai jellemzőjéről és családja anyagi helyzetéről egyik gyerek sem tehet!
Segítsünk felismerni a különbséget a barátok közötti tréfálkozás és a verbális bántalmazás között, illetve világosítsuk fel az iskolást a zaklatás és a bántalmazás káros következményeiről is.
Biztosítsuk gyermekünket arról is, hogy amennyiben ilyen helyzetet tapasztal, nem kell egyedül megoldást találnia a helyzetre, bátran kérhet szülői segítséget!

A beszélgetések során adjunk lehetőséget a gyermekünk számára arra, hogy bármilyen kérdést feltehessen az iskolával és az azzal kapcsolatos érzéseivel és gondolataival kapcsolatban. Ezekre mindig válaszoljunk őszintén és támogató hangnemben.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?

Főzés nélküli frissítő levesek – Ha beüt a forró szezon

A téli időszakban a melengető ételek, míg a nyári hőségben leginkább a hűsítő jellegű változatok fogyasztását részesítjük előnyben. Számos levestípussal még a főzéssel járó időt is megspórolhatjuk. Ilyenek a nyers zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint fűszernövényekből készített hideg vagy hűtve tálalt levesek. Népszerűségüket alacsony kalóriatartalmuknak és gazdag tápanyagértéküknek köszönhetik, melyek fogyasztásában még a fogyókúrázók is örömüket lelhetik.

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Veszprémben. A kulturális sokszínűség ünnepének nevezett rendezvénysorozatot május 6. és 12. között tartják.