2021.02.21. 14:34:56 10017 219

A lefőzött teafilter új élete - ne dobd ki, használd másra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az újrahasznosítás és a tudatos életmód szerencsére virágkorát éli, ennek köszönhetően pedig olyan dolgok is igen hasznossá válnak, amiket korábban egyszerű mozdulattal a kukába hajítottunk. Mint például az elhasznált teafiltert. Gondoltad volna, hogy teafőzés után is hasznodra lehet?

Teafilter - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teafilter

A tea – főként a gyógytea, már önmagában is kellemes és hasznos, de a filtertől sem kell rögvest megszabadulnunk, ahogy kiázott belőle a lényeg. Számos módon alkalmazhatjuk még ezután is a háztartásban.

Például takarításnál!

Az erősen elkoszolódott, zsíros edények alapos tisztításához is érdemes előkapnunk egy pár már kifőzött teafiltert. Tegyük ezeket a tisztítandó edénybe és engedjük fel az edényt egészen meleg vízzel. Hagyjuk egy jó negyedórán át állni. A csersav és más hatóanyagok fellazítják a szennyeződéseket, ennek köszönhetően már könnyedén eltudjuk mosni az erősen szennyezett eszközöket is.

Fontos! A fekete tea filterét erre ne használd, mert foltokat hagyhat az edényen! Nem csak a zsíros edényeknél lesz nagy segítség néhány teafilter, de az üvegfelületeket is hatékonyan, csík mentessé varázsolhatod velük. Egy puha rongyon oszlasd el a használt filter tartalmát, és alaposan dörzsöld át vele az ablakot. Itt már jöhet a fekete tea is, sőt, a filterekből készült másodfőzet, némi citromlével csodákat tehet ablakmosáskor.

Ezenkívül a lefőzött teafű kimondottan jó polírozója a bőr bútoroknak is.

Illatozó kárpitokhoz!

Tiszta a szőnyeg, de mégis állott szaga van? Elő a teával! Szórjuk szét a filterek tartalmát egyenletesen -legjobb, ha menta teát használunk - a szőnyegen és hagyjuk is rajta kb. 15 percen át. Mikor letelt az idő, porszívózzuk át a szőnyeget, ami immáron friss illatot áraszt magából.

Növények tápanyagaként!

Keverjük virágföldbe a lefőzött teák elhasznált filterének tartalmát. Trágyaként működve extra tápanyagokkal látja el a növényeket, akik intenzív növekedéssel hálálják meg a törődést. Akkor is hasznodra lesz a tea, ha csak ritkábban van lehetőséged meglocsolni a növényeid, például néhány napra elutazol. Egyben bújtasd a filtereket a virág földjébe, és ezt követően öntözd meg. Hosszabban eltárolják a vizet, így a növény fokozatosan, hosszabb ideig jut az éltető nedvhez.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?