2023.04.04. 10:15:00 6190 223

A láthatatlan munka világnapja - Ünnepeld meg magad, mert te is az élharcosa vagy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Olvasóink közül emlékezhetnek rá, hogy pár évtizede még általános iskolai tantárgy volt a technika mellett a háztartástan is. A mi iskolánkban a fiúkat és a lányokat külön-külön oktatták rá: A tanév nagyobbik részében a lányok főztek és kézi munkával kapcsolatos technikákat tanultak, a fiúk pedig barkácsoltak, majd kis időre megcserélték az óra anyagát a két csoport között. De ez hogyan is jön ide?

Láthatatlan munka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Láthatatlan munka

Ezeken az órákon hamar világossá vált számunkra, hogy a háztartás vezetése egy végeláthatatlan körforgás. A “tiszta udvar, rendes ház” ugyanis csak akkor valósulhat meg, ha a háztartás tagjai fáradhatatlanul ismétlik a rájuk kiszabott feladatokat (főzés, takarítás, fűnyírás). Ezek általában olyan napi vagy heti rendszerességgel elvégzendő tennivalók, amelyeket csak akkor veszünk észre, ha valaki elfelejtette elvégezni.

A láthatatlan munka napja

Április első keddjét Thomas és Ruth Roy javasolta az értékes, de nem értékelt házimunka napjának, miután a Clayman Nemi Kutatási Intézet 2010-ben megjelentetett egy cikket a “Nincs házimunka ezen a napon” címmel. Habár az ünnep korábban csak a tanulást és az otthon jelen lévő láthatatlan munkát foglalta magába - pl. mosás, háziállatok ellátása, virágöntözés és házilag végzett barkácsolás - , ezen a napon azokat is megünnepelhetjük, akik munkahelyükön is azokat a feladatokat végzik, amelyekről a többieknek általában fogalmuk sincs, hogy léteznek.

Az ünnep célja, hogy azok a személyeknek is el legyen ismerve a munkája, akik (akár ideiglenesen) kizárólag a házimunkával foglalkoznak. Őket a mai napon küldjük el “szabadságra”!
Biztosítsunk számukra elég pihenőidőt, amíg mi magunk segítünk be a mára tervezett feladatok elvégzésében. A legjobban szerintem akkor ünnepeljük ezt a napot, ha ma mi is velük együtt pihenünk a munkaidőnk letelte után, és a következő napokban segítünk nekik bepótolni az elmaradt tennivalókat. Az együtt töltött idő lesz a legnagyobb ajándék azon kívül, hogy biztosítjuk szeretteinket arról, látjuk és értékeljük erőfeszítéseiket. Tehát elő a mobilokkal! Tiltsuk le a mai munkavégzést, és helyezzünk kilátásba egy szórakoztató, de kikapcsolódásra is tökéletes közös programot a késő délutáni órákra. Meglátjátok, az örömkönnyek nem maradnak majd el!

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...