2019.07.30. 17:51:41 10864 335

A lakodalmat ünneplik a hétvégén a felső-szabolcsi Ajakon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy hagyományos falusi menyegző minden kötelező kelléke és étele megtalálható lesz a pénteken és szombaton megrendezendő 11. Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztiválon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon.

Lakodalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lakodalom

A hagyományok és a népszokások őrzésére, valamint ápolására életre hívott programsorozat ebben az évben a felső-szabolcsi kisváros városnapjával együtt lesz megtartva - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

Pénteken az amatőr együttesek zenésztalálkozója indítja a fesztivált a kulturális parkban, szombaton pedig elkezdődik az igazi, a színpadon ténylegesen házasságot kötő ifjú pár lakodalma. A helyi hagyományőrző lagzi szinte minden jellegzetességét "eljátsszák" a helyiek: a testvértelepülések népcsoportjaival kiegészülő lakodalmas násznép a város egész területét bejárja, megtörténik majd a lánykikérés, a kemencékben menyasszonypogácsát és a főzőedényekben pedig az elmaradhatatlan ajaki lakodalmas töltött káposztát készítik el.

A település az utóbbi ételhez kapcsolódóan egy Guinness-rekordot is őriz, korábban itt készítették el zárt tűzláncon a legtöbb töltött káposztát. A lakodalmas menet visszaérkezése után elkezdődik a lagzi, melyen számos hazai és határon túli hagyományőrző együttes műsorát láthatja majd a közönség. A több mint ötven főzőcsapat a hagyományos lakodalmak ételeit, illetve a tájjellegű gasztronómiai ételkülönlegességeket készítik el, az érdeklődők kóstolójegy ellenében ízlelhetik meg a különböző fogásokat.

Mindkét fesztiválnapot késő este koncertekkel zárul, szombat éjféltől diszkó várja a szórakozni vágyókat Ajakon.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...