2017.03.18. 11:03:24 12918 325

A kötött pulcsi új élete – Éleszd és használd fel a régi fonalat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha szeretsz kötni, valószínűleg szívesen válogatsz a színes, puha, különböző vastagságú fonalak között. A szivárvány minden színében találsz, ám a szépségnek ára van, néha elég borsos… Pedig lehet, kis odafigyeléssel, vagyis inkább megfigyeléssel spórolhatsz kicsit a fonálon is.

Fonal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fonal

Persze, nem úgy, hogy elköszönsz ettől a kedves hobbitól, hanem mondjuk úgy, hogy nyitott szemmel jársz.

Bontsd le!

Nézz körül a szekrényedben, esetleg kérd meg ismerőseidet, hogy fussák át a ruhásszekrényüket, nincs-e valakinél elfekvőben néhány, használaton kívüli kötött pulcsi, kardigán. Ha találsz, vagy kapsz ilyet és megtartani nem akarod, kezd el lebontani a pulcsit. Az így kapott fonalat tekerd fel és már gondolkozhatsz is, mit készítesz az új szerzeményből.

Áztasd be!

Ha a lebontott pulóverből származó fonal nem éppen a legújabb darab, kissé kusza, akkor a következő trükk biztosan segít majd. Tedd a gombolyagot magasabb falú üvegpohárba, esetleg edénybe, vagy vázába, és engedj rá meleg vizet. Hagyd állni egy éjszakát, szárítsd meg, majd élvezd a pihe-puha lágyságot.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Itt a február, a befőzés ideje! – A narancslekváré biztosan!

Jó, a cím kicsit túlzás, a február cseppet sem a befőzés időszaka. Bár ahogy a nyár, ősz kincseiből is szeretnénk elrakni télre, úgy miért ne lenne jó ötlet elpakolni a hideg évszak ízeit, illatait a melegebb időszakra? Mondjuk, egy finom narancslekvár a reggeli pirítóson nyáron is csúszik, ugye?

Drakula történetek. Valóság vagy fikció?

Drakula halott és élvezi, Az ismeretlen Drakula, Nosferatu: az éjszaka fantomja, Van Helsing, Renfield, The last voyage of Demeter… csak néhány alkotás a filmek tömkelegéből, melyeket az elmúlt években láthattak az érdeklődők Drakulával a középpontban különféle kategóriában és stílusban. Nem beszélve a regényekről – példaként Bram Stoker dark-fantasy műfajban készült Drakula-történetéről, vagy mondjuk Karen Essex A szerelmes Drakula szórakoztató regényéről. Megunhatatlan? Elgondolkodtató, esetleg elborzasztó? Mi az a belső mágnes, amely örökzölddé formáltan magához vonzza a Drakulát „boncolgató” történetek garmadáját?

Ide ne! – 2+1 hely a testeden, ahova nem való a parfüm

Megtalálni a legjobb pontot a bőrödön, ahol a legjobban és a leghosszabb ideig illatozik a parfüm – hát, nem egy egyszerű feladat. Némi utánajárás és nem kevés kísérletezgetés után azonban sikerrel járhatunk, minden esélyünk meglesz az egész napos illatozásra. Ám vannak tiltólistás helyek a bőrünkön, ahova vétek parfümöt fújni.