2018.04.29. 15:00:00 9805 285

A kommunikatív férfi valóban szívesebben házasodik?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hölgyeim, ha szeretnétek (tartósan) férjhez menni, akkor válasszatok magatoknak párként olyan úriembert, aki szóban is kiválóan kommunikál. Legalábbis ezt érdemes tenni egy tanulmány szerint, amit egy finn-amerikai kutatócsoport – nem, most nem a britek - végzett. Ugyanis a témát boncolgató kutatás azt az eredményt hozta, hogy az intelligensebb férfiak nagyobb arányban házasodnak meg a kevésbé intelligensebbeknél.

Boldog párkapcsolat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog párkapcsolat

A szerelem természetesen egy igazán komplikált dolog: Fontos, hogy mennyire dekoratív számunkra az, akin megakad a szemünk, de legalább olyan fontos az is, hogy biztonságban érezzük magunkat a másik mellett a kapcsolatban. De ki ne akarna egy olyan férfit társul, aki nemcsak jól keres, de ugyanakkor szórakoztató társalgó is?

A szóban forgó vizsgálódásban résztvevő nőtlen és házas - összesen 190.000 - finn férfiak IQ-ját verbális, logikai és numerikus intelligencia alapján vizsgálták, miközben többek között figyelembe vették még a jövedelmüket és a társadalmi ranglétrán elfoglalt helyüket is.

A magas verbális intelligencia azt jelzi, hogy az egyén szóbeli érvelés útján nagyon sikeresen oldja meg a felmerülő problémákat és elemzi a kapott információkat, míg a numerikus intelligenciával jellemezhető férfiak szívesebben alkalmaznak matematikai megközelítést. Ez utóbbi az emberi kapcsolatok fenntartásában nem igazán nagy segítség.

A kutatás során az derült ki, hogy a magasabb verbális intelligenciahányadossal felruházott fiatal férfiak a jövőben jó eséllyel megházasodnak, és az ő házasságuk tartósnak is fog bizonyulni. Természetesen a vagyoni helyzet is befolyásoló tényező az elköteleződés kérdésében, hiszen azok, akik anyagi biztonságban élnek, bátrabban mernek hosszabb távra gondolni. Ez a tény tovább javítja az amúgy is valószínűbben bekövetkező lánykérés esélyét.

Forrás: independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...