2022.12.28. 09:20:00 5938 219

A karácsonyfa második élete - Hasznosítsd újra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Műfenyőd van? Szuper! Vízkeresztkor csak hajtsd fel az ágait és csavard fóliába, aztán mehet is a helyére a következő adventi időszak beköszöntéig. A földlabdás fenyőt pedig ültesd ki az előzőleg kijelölt helyére! De mi a helyzet a vágott fenyővel?

Fenyőfa gyűjtőhely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fenyőfa gyűjtőhely

Biztosan az a legjobb megoldás, ha a városszerte felállított fenyőfa gyűjtőpontba vonszolod majd a leszolgált idejű tűlevelűt? A díszeitől megfosztott fenyőfát nagyszerűen lehet hasznosítani a kertben és az udvarban. Erről bővebben itt olvashatsz!

Hogyan hasznosítható fel a fenyőfa, ha nincs kerted?

Karikázd fel a törzsét dekorációs elemnek!

Egy kis fűrészelés árán tökéletes alapanyag kerülhet ki a kezeitek közül. Az átmérőtől és a vágott szeletek vastagságától függően készülhet belőlük poháralátéttől kezdve bármilyen lakásdekoráció - pl. fali kép - része lehet.

Készíts az ágaiból fürdővizet!

A fenyőfa ágait vágd össze kisebb darabokra és egy nagy lábasban főzd alacsony hőfokon kb. 20 percig. A főzetből igazi kényeztető adalék készül a fürdővizedbe!

Szeretnéd folytatni az adventi szellemben megkezdett szemléletmódot jövőre is? A számodra felesleges fenyőfa másoknak jó szolgálatot tehet még!

Ajánld fel a vadaknak!

A téli élelmezés mindig nagy erőfeszítést igényel az erdőszolgálat embereitől, így biztosan szívesen fogadják, ha megszervezed azt, hogy a szomszédság minden felesleges fenyője kijusson az erdei állatokhoz élelemként.
Amennyiben nem találsz kontaktot a vadvédelmi szakemberekhez, a környékbeli gazdaságoknál is sikerrel járhatsz.

Ajándékozd el fűtőanyagnak!

Vannak, akik még mindig - vagy pedig újra - fatüzelésű (cserép)kályhával fűtenek. Az ilyen háztartások nagy részének komoly megterhelést jelent a tüzelő beszerzése. Egy kevés kérdezősködés árán biztosan te is találsz ilyen családot!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...