2020.11.29. 18:02:01 12585 285

A karácsony egyik kedvelt ínyencsége – A Télapó sütemény
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azért is imádjuk ennyire a karácsonyt, mert ilyenkor mindenféle finomsággal készülhetünk a szeretteinknek. A Télapó sütemény méltán híres csemege a karácsonyfa alatt. Küldd el te is kedvenc karácsonyi receptedet a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre! Már csak 10 napig tart a játék!

Télapó sütemény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Télapó sütemény

Télapó sütemény - recept

Hozzávalók a tésztához

2 csésze liszt (egy csésze legyen 200 ml)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
200 g vaj, ne margarin
1 evőkanál vanília esszencia (lehet vanília aroma vagy rúd)
reszelt narancshéj
4 db tojás
150 g joghurt
3 evőkanál tej
100 g fekete mazsola és 100 g arany mazsola
100 g darált dió
200 g szezámmag
1 marék darabolt mandula

Hozzávalók az öntethez

100 g tejszín
5 evőkanál cukor
vanília esszencia

Így készítsd el

A sütőformát vajazd ki, és hintsd meg legalább 2 evőkanál liszttel. Ne vastagon. A maradék lisztet a sóval és a sütőporral keverd össze, majd ezt szitáld át. A szitálást követően tedd bele a mazsolákat a magvakkal és jól keverd össze.

A vaj legyen szobahőmérsékletű, sokkal könnyebben tudod a cukorral krémesre kikeverni. Add hozzá a narancshéjat a vaníliát és egyenként keverd bele a tojást. Külön keverd össze a joghurtot a tejjel.

A joghurttal kikevert tejet a vajas krémmel keverd össze, majd add hozzá a száraz keverékünket is. Alaposan keverd össze, majd mehet is a már korábban kivajazott sütőformába. Süsd kb. 40-45 percig.

Végezetül az öntet:

Ezt hagyd a végére, amikor már megsült a tészta. Ugyanis az öntetet azonnal rá kell tenned a süteményre. A tejet, a cukorral és pici sóval kezd el melegíteni. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, add hozzá a vaníliát. Kb. 10 percig főzd az öntetet, amíg elkezd karamellizálódni. Ha úgy látod, hogy a színe már olyan, mint a karamellnek, elkészült az önteted és öntsd rá a süteményedre. Tipp: csokiöntetet is készíthetsz a tetejére.

Plusz 1 millió a nyereményszámládra jöhet?

Játssz a karácsonyi receptjátékban! Részletek itt>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!