2018.03.24. 14:06:35 15900 483

A kaizen módszer, avagy változtass a jó irányba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A japánok mindig is az összeszedettségükről és a következetességükről voltak híresek, számtalan olyan területről (társadalmi összetartás, egészséges étkezés, technológiai fejlődés) tudnánk példát összegyűjteni, ahol élenjárók, illetve követendő példák.

Zen kövek, bambusz és gyertya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zen kövek, bambusz és gyertya

A következő gondolkodásmódot is érdemes lenne hosszabban tanulmányozni, mert ki ne akarná azt, hogy az élete minden területén egyre jobb és pozitívabb történések következzenek?

A kaizen egy beszédes elnevezésű módszer, vagy ha úgy tetszik életfelfogás, amely magyarul szó szerint azt jelenti, hogy változtatás (kai) a jó irányba (zen). Habár az élet bármelyik területén alkalmazhatóak lehetnének az alapelvei, világszerte leginkább a vállalatirányítás és egyéb üzleti, gyártási területekre gyűrűzött be: hibáztatás helyett a hatékonyság növelését tűzi ki célul.

Öt fő eleme így határozható meg:

  • csapatmunka,
  • jobb hangulat,
  • légy még jobb,
  • minőség,
  • személyes fegyelem.

A folyamatos és fokozatos fejlesztésre a munkahelyi aktivitásunkon kívül a személyiségünkben és a mindennapi életünkben szintén lehetőségünk van! A dicséret és a jutalmazás már kisgyermekkorban fontos szerepet tölt be egyén szinten, ezen alapvető igények jelentőségét később, felnőttkorban sem szabad alábecsülni. Ezáltal jobban motiváltabbak leszünk.

A kaizen filozófiájának lényege napjaink leterhelt emberének napirendjébe is könnyedén beilleszthető, hiszen arra sarkall, hogy apró lépésekben haladva törekedjünk az adott cél felé. A nagy elánnal megkezdett küldetések az első kudarcok után lendületüket veszthetik, ezért, ha helyt szeretnénk állni az életben, cselezzük ki a kudarctól való félelmekkel telített agyunkat és haladjuk megfontoltabban.

Sajátítsd el ezt a módszert, tedd az életfilozófiáddá, és a régóta áhított vágyak – például: leszokni egy rossz szokásról, vagy leadni azt a pár plusz kilót, esetleg bensőségesebb emberi kapcsolatokat kialakítani – végre valósággá válthatóak.

Maradj következetes és foglalkozz napi szinten folyamatosan egyre több időt a kitűzött céljaiddal! Az is elég, ha csak 5 perccel kezdesz. Most biztosan azt kérdezed, hogyan lehet hasznos ilyen rövid időtartam? Ennyi időre csak nem találsz ki magadnak újabb kifogást, és biztosan nem megterhelő semmiféle tevékenység sem, még a leglustábbaknak sem. A napi rendszerességgel végzett újdonságok pedig néhány hét alatt hasznos szokásokká fognak válni.

Forrás: wikipedia.org/wiki/Kaizen, alternativegeszseg.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.