2023.08.22. 12:20:00 6644 234

A jobbtól nem szégyen tanulni, avagy amit Michelle Obama taníthat nekünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár Barack Obama személye elnöksége alatt és után is megosztó volt, felesége végig népszerű tudott maradni. Sokan tekintették stílusikonnak, de ennél nagyobb hatással volt a személyes varázsára fogékony nőkre.

Erős nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erős nő

Michelle Obama példakép lehetne a modern, magyar nők számára is, hiszen számos olyan tanulság vonható le az eddigi élettörténetéből, amelyek inspirációként szolgálhatnak ahhoz, hogy saját álmaikat valóra válthassák. Élete vitathatatlanul a célirányos cselekvésről és a jobbítás iránti mély elkötelezettségről tanúskodik.

Michelle Obama az élete során számtalan kihívással találta szembe magát, de ezek mellett ugyanúgy elkötelezett maradt az általa fontosnak tartott ügyek iránt, és kitartóan dolgozott céljai eléréséért. Az eltökéltségen kívül mindig fontosnak tartotta az önállóságának és a saját személyiségének tiszteletben tartását.
Michelle Obama, mint First Lady sokat tett másokért, felismerve, hogy az empátia és a köz szolgálata fontos eszközök a szűk környezetében és a nagyvilágban egyaránt szükséges pozitív változások eléréséhez.
Mások jólétének (oktatásügyi és a társadalmi kérdések rendezésére irányuló törekvések) elősegítése mellett ő maga is egészséges és az aktív életmódot folytat. A mai nőknek szintén előnye válhat abból, ha felismerik, hogy az ilyen elvekhez szükséges önfegyelem az élet különböző területein képes kihozni belőlük a legjobbat.

Michelle mesteri módon egyezteti össze a családi életét és a (korábban jogi pályafutás, majd közösségi szolgálat) karrierjét, ezt szintén előnyünkre válhat eltanulni tőle, mert ezáltal megtalálhatjuk a saját egyensúlyukat. Ha hiszünk magunkban, ahogyan ő is teszi, könnyedebben felépíthetjük a saját önbecsülésünket és önbizalmukat.
Michelle Obama híresen szoros kapcsolatot ápol a családjával, neveltetése pedig alapvetően formálta értékeit és felnőttkori törekvéseit. Nőként mi is erőt meríthetnénk a gyökereikből, erős alapként használva azt életünk formálásakor. Életével arra bátorít minket, hogy tanuljuk meg felismerni a váratlan lehetőségeket, majd éljünk is velük, hogy személyes és szakmai fejlődésünk megtörténhessen.

Michelle Obama több kezdeményezést indított, ezek között a legfontosabbak az egészséges életmódot népszerűsítő "Mozogjunk!" és a nőket felzárkóztatását célzó "A lányok tanuljanak!" vagy éppen a “Törj magasabbra!” elnevezésű programjai. Ezekkel szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a nők ugyancsak képesek az értékrendjükhöz közel álló ügyekre hatással lenni.
A lányok és nők minőségi oktatása, a női jogok érvényesítése és az egyenlőség mind olyan témakörök, amelyek a világon minden nő számára alapvető kérdések, és amelyekkel kötelességünk élni. Éppen ezért sajátítsuk el mi magunk is, hogy miként tudunk másokat támogatni, netalántán mentorálni. Mindannyian erőforrásokat nyújtani nekik a siker érdekében.

Ha tanulmányozzuk Michelle Obama életét felfedhetjük, hogy hozzájárulásunk a szűkebb és tágabb közösségünk fejlődéséhez, az önfejlesztés és a kitartásunk nem csupán a saját életünkre nézve lesznek pozitív hatással, de a jövő generációi számára is változást hozhat.

Forrás: obamawhitehouse.archives.gov

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?