2024.10.22. 15:40:25 224 9

A héten rendezik meg a 27. Csabai Kolbászfesztivált
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.

Csabai kolbász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csabai kolbász

A fesztivál célul tűzi ki a hagyományok őrzését, tartanak disznótoros bemutatókat, ahol a látogatók testközelből ismerhetik meg - és próbálhatják ki - a hagyományos disznóvágás és kolbászkészítés titkait. Az eseményt a néptáncbemutatók is színesítik.

A fesztivál része a kézműves termékek vására, ahol helyi és országos mesterek különleges kézműves termékeit lehet megvásárolni. Nem maradhatnak el a mezőgazdasági kiállítások sem, ahol a látogatók megismerhetik a helyi termelők friss áruit és betekintést nyerhetnek a térség agráréletébe - a hagyományos gazdálkodási módszerektől a modern innovációkig.

A négynapos rendezvénysorozat központi részét jelentik a kolbásztöltő versenyek. Csütörtökön az óvodások és általános iskolások mellett különleges jelmezekbe öltözött motoros csapatok veszik kezükbe a kolbásztöltőt. Pénteken a középiskolások és egyetemisták versenyeznek a legjobb kolbászkészítő címért. A szombati nap a nemzetközi csapatoké: a Nemzetközi Kolbászgyúró Versenyen számos ország képviselői vesznek részt. Vasárnap lesz a mangalica kolbászgyúró verseny és a töltöttkáposzta-főző verseny.

A fesztivál legrangosabb próbatétele, a nemzetközi szárazkolbász verseny már lezajlott, csaknem 80 nevező közül választotta ki a zsűri - Barna Ádám mezőberényi származású, Michelin-csillagos séf elnöklete mellett - a győztest: a gádorosi, 24 éves Kocsis Márkot. A fiatal hentes elmondta, a sertés vakbélbe töltött kolbászt tavaly november végén készítette; sok idő kell, hogy egy ennyire vastag kolbászban összeérjenek az ízek. Feléjük kispálanyjának, dorának, Csabán dorkának hívják - osztotta meg. A díjat a fesztivál nyitónapján adják át.

Az esti koncerteket Szikora Róbert és az R-GO; Korda György és Balázs Klári; a Valmar; a Bagossy Brothers Company és a Parno Graszt adja. Rajtuk kívül fellép mások mellett Desh; a rapper T. Danny; az olasz slágereket előadó Al Bano és a Bohemian Betyars.

A nyitónapon ingyenes a belépés a fesztiválra. A belépődíjas rendezvény részletes programja a www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon tekinthető meg.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy kis arab kiruccanás – Kóstoltad már a kuszkuszt?

Manapság hál’ Istennek, már a köretek terén is egyre bátrabban használjuk az alapanyagokat, igyekszünk tágítani a krumpli - fehér rizs - szarvacska tészta háromszög „bűvkörét”, és nyitni a különböző egyéb alternatívák felé. A kuszkuszt eredetileg főleg az arab gasztronómiában használták, de mára már világszerte is igencsak népszerű.

Hiszel a teremtő erődben? Érdemes!

A manifesztációval, vagyis azzal, hogy gondolataink erejével teremteni tudunk, manapság egyre gyakrabban találkozhatunk különböző platformokon, rengeteg könyv, előadássorozat foglalkozik a témával. Sokan egyáltalán nem hisznek benne, de van egy egyre szélesebb tábor, akik viszont rendszeresen alkalmazzák. Mi ez a sokak számára megfoghatatlan, „csodaszámba menő dolog”, hogyan működik, és milyen hatással lehet az életünkre?

Hogy őrizd meg a csillogást? Hasznos tippek az arany, ezüst és réz tisztításához

Legyen az a nagyitól örökölt ezüst medál, a babakori arany fülbevaló, aminek már csak a fél párja van meg, de nagyon kedves emlék, vagy anyukád rézből készül tortalapátja… Mind-mind olyan dolgok, amelyekre, ha ránézel, szeretettel teli hangulat jár át. Nagy becsben tartod te is az ilyen emlékeket, ugye? Hogy a számodra fontos kincsek sokáig megőrizzék szépségüket, mutatunk pár hasznos tippet, így nemcsak szívedet ragyogják be, hanem eredeti pompájukban tűnődhetnek még hosszú-hosszú ideig.