2017.09.09. 14:00:25 10893 313

A helyes fogápolás (lehetséges) alapjai – 3 tanács+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki ne szeretne olyan ragyogóan fehér mosolyt, mint amiket napjaink hírességei villantanak a vörös szőnyegen? Meglehet, a legtöbbüknek nem a természet adta ezt a csodás, vakítóan fehér fogsort, de sztárság ide, sztárság oda, azért tenni kell ennek megőrzéséért.

Fogkefék | Forrás: pixabay.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkefék | Forrás: pixabay.com

Ám nem csak a ragyogó fehérség a fontos, a lényeg inkább az, hogy egészséges fogakkal bírjunk. Ennek egyik kulcsa, hogy helyesen mossuk fogainkat. „Csak ennyi?” – gondolhatnánk, ám ez nem is mindig olyan egyszerű! Szerencsére apró trükkök itt is segítenek!

Már a vásárlásnál elkezdheted!

Azt tudtad, hogy a helyes fogápolás már a boltban elkezdődik? Igen, ott, ahol megveszed a fogkefédet! Hiszen nem mindegy, milyen kemény sörtéjű kefét választasz! Ha lehet, inkább a lágyabb sörtéjű fogápolók mellett tedd le a voksodat, ezek kevésbé sértik a fogaidat, illetve az ínyedet.

Ezt aztán ne!

A legnagyobb bűn, amit a fogaid ellen elkövethetsz mosás közben, ha vízszintesen mozgatva a fogkefét, szinte súrolod azokat! Inkább körkörös mozdulatokkal, minden fogat érintve, balról jobbra haladva tisztítsd meg őket!

Ne légy szégyenlős!

Ha valamiben bizonytalan vagy, ne légy rest felkeresni egy fogorvost, és feltenni neki a kérdéseidet. Nem vagy benne biztos, hogy az adott fogkefe, fogkrém, egyéb szájápolási termék a legmegfelelőbb a számodra? Keresd fel a fogorvost, ő biztosan választ ad majd kérdéseidre!

Elő a mérleggel!

Bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy valóban túl erősen nyomod-e a fogaidhoz a fogkefédet fogmosás közben? Íme, egy egyszerű trükk, amivel könnyedén leellenőrizheted! Végy egy konyhai mérleget (digitálisra gondolunk, amelynek a tálkája levehető), és nyomd rá a fogkefédet körülbelül olyan erővel, mint ahogyan a fogaidat mosod. Ha 150 grammnál többet mutat a mérleg, akkor bizony jó erőben vagy, ám túl erősen nyomod a fogaidhoz a kefét. Esetleg gyakorolj, hogy nagyjából milyen erősségű az a nyomás, amely még ezen érték alatt van.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?