2017.09.09. 14:00:25 10760 313

A helyes fogápolás (lehetséges) alapjai – 3 tanács+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki ne szeretne olyan ragyogóan fehér mosolyt, mint amiket napjaink hírességei villantanak a vörös szőnyegen? Meglehet, a legtöbbüknek nem a természet adta ezt a csodás, vakítóan fehér fogsort, de sztárság ide, sztárság oda, azért tenni kell ennek megőrzéséért.

Fogkefék | Forrás: pixabay.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkefék | Forrás: pixabay.com

Ám nem csak a ragyogó fehérség a fontos, a lényeg inkább az, hogy egészséges fogakkal bírjunk. Ennek egyik kulcsa, hogy helyesen mossuk fogainkat. „Csak ennyi?” – gondolhatnánk, ám ez nem is mindig olyan egyszerű! Szerencsére apró trükkök itt is segítenek!

Már a vásárlásnál elkezdheted!

Azt tudtad, hogy a helyes fogápolás már a boltban elkezdődik? Igen, ott, ahol megveszed a fogkefédet! Hiszen nem mindegy, milyen kemény sörtéjű kefét választasz! Ha lehet, inkább a lágyabb sörtéjű fogápolók mellett tedd le a voksodat, ezek kevésbé sértik a fogaidat, illetve az ínyedet.

Ezt aztán ne!

A legnagyobb bűn, amit a fogaid ellen elkövethetsz mosás közben, ha vízszintesen mozgatva a fogkefét, szinte súrolod azokat! Inkább körkörös mozdulatokkal, minden fogat érintve, balról jobbra haladva tisztítsd meg őket!

Ne légy szégyenlős!

Ha valamiben bizonytalan vagy, ne légy rest felkeresni egy fogorvost, és feltenni neki a kérdéseidet. Nem vagy benne biztos, hogy az adott fogkefe, fogkrém, egyéb szájápolási termék a legmegfelelőbb a számodra? Keresd fel a fogorvost, ő biztosan választ ad majd kérdéseidre!

Elő a mérleggel!

Bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy valóban túl erősen nyomod-e a fogaidhoz a fogkefédet fogmosás közben? Íme, egy egyszerű trükk, amivel könnyedén leellenőrizheted! Végy egy konyhai mérleget (digitálisra gondolunk, amelynek a tálkája levehető), és nyomd rá a fogkefédet körülbelül olyan erővel, mint ahogyan a fogaidat mosod. Ha 150 grammnál többet mutat a mérleg, akkor bizony jó erőben vagy, ám túl erősen nyomod a fogaidhoz a kefét. Esetleg gyakorolj, hogy nagyjából milyen erősségű az a nyomás, amely még ezen érték alatt van.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...