2021.03.17. 14:53:34 6605 252

A házi az igazi! Adalékmentes majonézt az asztalra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miért vennénk meg a boltit, amikor rövid idő alatt sűrű és krémes majonéz készíthető el házilag? Nem ördöngösség, épp ellenkezőleg: rendkívül egyszerű, és csupa olyan dolog szükséges hozzá, amely minden konyhában megtalálható kell, hogy legyen!

Majonéz és hozzávalói - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Majonéz és hozzávalói

A tojás egy olyan csodás alapanyag, amely lehetővé teszi, hogy az olaj más alapanyagokkal is sikeresen elkeveredjen. A gluténmentes majonézhez azonban ezek mellé jóformán csak valamiféle savra és némi mustárra lesz szükségünk.

Hozzávalók tételesen:

  • 1 tojássárgája

  • 1 csésze olaj

  • 1 ek. ecet vagy citromlé

  • 1 tk. (dijoni) mustár

  • negyed tk. só

Az olívaolaj mediterrán jelleget és sárgább színt kölcsönöz, míg az avokádóolaj és az más semleges növényi olajok fehérebb, semlegesebb ízű majonézt eredményeznek. A nyers tojás használatával felmerülő aggályok miatt felhasználhatunk a recepthez pasztörizált tojássárgát.

Elkészítés:

A hozzávalókat jó előre készítsd ki a konyhapultra, mert a tökéletes majonéz egyik kulcsa, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek az összekeverésükkor.

  1. Egy közepes méretű tálba adjuk hozzá a mustárhoz a tojássárgát és keverjük össze.

  2. Az olajat nagyon kis adagokban - teáskanalanként, lassan adagoljuk csak, hogy a keverék ne szakadjon meg. Minden egyes kanál után alaposan keverjük át a keveréket. Ezt folytassuk mindaddig, amíg az összes olaj el nem fogy. Általában 5 percet vesz ez a rész igénybe, közben a majonéz emulgeálódik és sűrűsödik.

  3. Végső mozzanatként ízesítsük meg a majonézünket: Só és citrom vagy só és ecet lesz a választásod?

Tipp: Alacsony fokozatra állított konyhai robotgép is alkalmazható a kézi keverést kiváltandó, de ugyanúgy lassan és egyenletesen kell adagolnunk a választott fajtájú olajunkat, amelyet amúgy felesben keverve is használhatunk.

Az így készített majonézt hűtőszekrényben légmentesen zárt edényben tárolhatjuk, de érdemes egy héten belül elfogyasztani.

Forrás: www.asaucykitchen.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...