2023.03.19. 13:56:55 9667 353

A hajad imádni fogja! – Így használd az almaecetet hajbajok ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan a drága kenceficéktől, pakolásoktól, balzsamoktól, „szipiszupi” samponoktól várjuk a csodát, hogy hajunk egészséges legyen és pompásan ragyogjon. Pedig sokszor elég, ha körülnézünk a természet drogériájában és ott keresünk kedvünkre, és ami még fontosabb, hajunkra valót.

Egyenes haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egyenes haj

Nem is gondolnánk, hogy a legkisebb vagy éppen a legnagyobbnak tűnő probléma is milyen egyszerűen megoldható természetes módszerrel. Az almaecet például nem csak konyhánkban, de fürdőszobánkban is nagyon hasznos lehet, hiszen nem egy hajbajjal veszi fel a versenyt. Íme, néhány sörényes probléma és „almaecetes” megoldásuk!

Ha kevés

Sokunkat érint a túlzott hajhullás. Ennek több oka is lehet. Ha nem hormonális problémákra vezethető vissza, inkább a pórusoknál, hajhagymáknál van a probléma, egy almaecetes kúra megteheti a hatását. Ennek hozzávalói:

  • 60 milliliter langyos víz

  • 30 milliliter almaecet

Keverd össze a vizet az almaecettel. A hajadat mosd meg, öblítsd ki alaposan. Ezek után masszírozd be a hajtövekbe és lehetőség szerint ne öblítsd ki.

Ha zsíros

Zsíros haj esetén is segítségül hívhatod az almaecetet. Ehhez szükséged lesz:

  • 2 dl vízre

  • kevés kakukkfűolajra

  • 1 dl vízre

Mosd meg a hajad, közben készítsd el a keveréket. Keverd össze a vizet és az almaecetet, majd csepegtesd bele az olajat és alaposan keverd össze. Ha kiöblítetted a hajad, utána mehet rá az almaecetes keverék, azzal alaposan öblítsd át. Ezek után már ne moss hajat.

Ha korpás

A korpás haj nem kevés bosszúságot okoz, akár a hajviseletet, akár az öltözködést nézzük. Viszont az almaecet ezen is segíthet. A hozzávalók a következők:

  • 1 csésze csalánlevél

  • 2,5 dl almaecet

Kezdd el az almaecetet melegíteni, de ne forrald fel! A csalánlevelet tedd egy edénybe, majd öntsd rá a forró almaecetet. Hagyd állni negyed órát, majd egy alapos hajmosás után öblítsd át az almaecetes keverékkel a hajadat, fejbőrödet. Nem baj, ha egy kellemes fejmasszázst is beiktatsz, miközben felviszed a mixet a fejedre. Hagyd hatni egy kicsit, de ki már ne öblítsd ki az ecetes lét. Ne aggódj, az ecetes illat néhány perc múlva elillan.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...