2017.05.30. 08:00:40 10646 303

A Gyilkos-tó és a Békás-szoros a legnépszerűbb erdélyi híresség
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Gyilkos-tó és a szomszédságában levő Békás-szoros kapta a legtöbb szavazatot azon a vasárnap zárult szavazáson, amelyen Erdély hét csodáját kereste a Transindex.ro erdélyi portál és a goTransylvania telefonos turisztikai alkalmazás fejlesztője.

Békás-szoros, Erdély | Fotó via wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Békás-szoros, Erdély | Fotó via wikipedia.org

A szavazás résztvevői a kezdeményezés honlapján (https://erdelyicsodak.transindex.ro/), illetve telefonkészülékeken a goTransylvania útikalauz-alkalmazás keretében május elején közzétett 34-es listáról választhatták ki az erdélyi nevezetességeket. Ezeket a szervezők felkérésére erdélyi szakértők, szakmai szervezetek és közéleti személyiségek ajánlották.

Gyilkos-tó, Erdély | Fotó via wikipedia.orgGyilkos-tó, Erdély | Fotó via wikipedia.org

A több mint húszezer leadott szavazat szerint a Gyilkos-tó és a Békás-szoros a legkedveltebb erdélyi csoda, melyet a Szent Anna-tó és a Tordai-hasadék követ népszerűségben. A hét csoda közé a Székelykő, a székelyföldi borvizek és mofetták, a csíksomlyói Mária-szobor és a szovátai Medve-tó került - közölte a Transinex.ro portál.

Az ajánlott erdélyi nevezetességek között a természeti látnivalók mellett az épített örökség remekművei (köztük a kolozsvári Bánffy-palota, a székelyderzsi erődtemplom és Vajdahunyad vára), az élővilág ritkaságai (például a mocsári kockásliliom és a békászó sas), ételkülönlegességek (így a szilágysági pálinka és a tordai pecsenye) vagy fontos történelmi események - mint amilyen például a vallásszabadságot a világon elsőként meghirdető 1568-as tordai országgyűlés - is szerepeltek.

A Transindex szerint a szavazók több mint 80 olyan erdélyi csodát is javasoltak, amely nem szerepelt az eredeti 34-es kínálatban. Ezek közül a nagybányai művésztelepet javasolták a legtöbben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...