2021.11.24. 12:20:00 6558 250

A forró levegős sütők nyerhetnek-e kiütéssel az olajsütőkkel szemben?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felülkerekedhet-e valaha az egészséget nem károsító főzési- és sütési mód a hagyományos ízek felett? Ezt a kérdést csak saját magunk tudjuk megválaszolni aszerint, hogy milyen értékrenddel rendelkezünk. A hezitálóknak pedig következzen egy kis összefoglaló az olaj és a forrólevegős sütők különbségeiről.

Trendi forrólevegős fritőz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Trendi forrólevegős fritőz

Bármelyik készülék mellett tesszük majd le a voksunkat, azt mindenképpen tartsuk észben, hogy élettartamukat csak úgy hosszabbíthatjuk meg, ha rendszeresen karbantartjuk, azaz gyakran tisztítjuk ezeket. Konyhai berendezés kiválasztásakor mindig alaposan gondoljuk át, hogy milyen étkezési igényeknek és főzési szokásoknak kell megfelelnie az adott gépnek.

Az olajsütőkről röviden

A klasszikus olajsütők hőszabályozókkal és időzítőkkel felszerelt kivitelei nem hiába kedveltek a háziasszonyok körében. Az olajban sült étel íze pedig még a sütés közben keletkező olaj szagát is feledteti. Az olajsütőben viszonylag hamar elkészül a sütni kívánt étel, ami tény, hogy élénk színű és szaftos. De arra mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy megfelelő időközönként cseréljük az olajat! Minél tovább várunk ezzel, annál nehezebben tudjuk kivitelezni a műveletet, az odaégett olaj egészségkárosító hatásáról nem is beszélve!

Általánosságban a forrólevegős sütőkről

A kompakt méretűknek köszönhetően az ilyen konyhai kisgépek a kisebb konyhákban is jobban elférnek, viszont főzési idejük a hagyományos olajsütőkkel szemben jóval hosszabb! (Ez azért van, mert a több liternyi olaj helyett csupán max. egy kanál olaj szükségeltetik a főzéshez.) A hosszabb sütési idő azonban nem ár azoknak, akik többletkalóriák nélkül akarják elfogyasztani ropogós, egyenletesebben átsült és aromás táplálékukat. Aki attól fél, hogy ilyen módon ki fog száradni az étel, kellemesen fog csalódni, állag tekintetében vajmi kevés eltérés lesz a bő olajban sültekhez képest.

Az elavultabb megoldást nyújtó olajsütők és a forró levegőt keringető fritőz ára is nagyban függ attól, hogy egyrészt mekkora a készülék, másrészt mennyire modern technológiáról van szó. Mégis inkább a szokatlanabb, forrólevegős sütőket ajánlott vásárolni, mert lényegesen kevesebb telített zsírsav kerül az étkezések során szervezetünkbe.

Forrás: www.womandailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?